A baszk sajttorta egyszerűségével és selymes ízével hódította meg a világot. Idén ősszel pedig megérkezett a ráadása. Ebbe a változatba kerül egy jó nagy adag sütőtök is és olyan melengető fűszerek, mint a fahéj és a gyömbér.
Hozzávalók
50dkgmascarpone
10dkgtejföl(vagy joghurt)
40dkgsütőtök püré
1,5dltejszín
½teáskanálőrölt gyömbér
1teáskanálőrölt fahéj
⅛teáskanálszerecsendió
⅛teáskanálsó
15dkgcukor
4dbtojás
5dkgfinomliszt(BL55)
3dkgporcukor(a tálaláshoz)
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 180 fokra alsó-felső mód, légkeverés nélkül és egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral.
Szedjük a mascarponet egy nagy keverőtálba a tejföllel és a tökpürével. Kézi robotgéppel keverjük simára és mixeljük bele a tejszínt is.
Szórjuk bele a gyömbért, fahéjat, reszeljük bele a szerecsendiót és végül sóval keverjük össze. Öntsük bele a cukrot is. A tojásokat egyesével dolgozzuk bele, mindig keverjük legalább 1 percig a következő előtt.
Végül egy kevés liszttel stabilizáljuk a tésztát. Szedjük egy sütőpapírral bélelt formába. Simítsuk el a tetejét, és tegyük az előmelegített sütőbe 60-65 percre sülni. Miután kihűlt emeljük egy tálalótálra és porcukorral meghintve tálaljuk.