Készítsd el a legfinomabb tócsnit, pontos recept alapján. Ez az étel gyors, egyszerű és a videó alapján elkészítve elronthatatlan finomság.
Hozzávalók
A tócsnihoz:
10dkgfinomliszt(BL55)
2dbtojás
1dltej
50dkghámozott burgonya(kb. 62 dkg hámozatlanul)
1teáskanálsó
¼csokorpetrezselyem
2dlétolaj
A tálaláshoz:
2dltejföl
15dkgreszelt sajt(pl. trappista)
1dbfokhagymagerezd
¼csokorpetrezselyem
Elkészítés
A lisztet szórjuk egy keverőtálba, majd két tojást egyesével hozzáütünk. A tejet apránként adagolva egy habverővel csomómentesre keverjük a tésztát.
A burgonyákat hámozzuk meg és reszeljük durvára. Csavarjuk ki a felesleges nedvességet belőle és így adjuk a bekevert tésztához. A petrezselymet aprítsuk fel és szórjuk a krumplira. Végül egy teáskanál sóval fűszerezzük és alaposan keverjük össze.
Egy nagy serpenyőt hevítsünk fel közepes erős hőre. Amikor már forró öntsük bele az olajat. Egy evőkanálnyi tésztát kanalazzunk bele és csinosan terítsük el. Süssük kb. 2 perc alatt aranybarnára. Majd fordítsuk át és a másik oldalát is süssük 2 perc alatt készre. Egyesével emeljük ki egy tányérra. Jöhet a többi kisütése is. Tálaljuk friss petrussal, tejföllel és reszelt sajttal.