Hagyományos majonézes tojáskrém recept. Pirítós tetejére, szendvicsbe vagy akár melegszendvicsre sütve is nagyon finom.
Hozzávalók
10dbtojás
2dbújhagyma (ízlés szerint lehet 1 csokor is)
1csokorpetrezselyem
3evőkanáltejföl
3evőkanálmajonéz
1teáskanálmustár (Dijonival a legjobb)
5dkgteavaj(puha)
½teáskanálsó
¼teáskanálfrissen őrölt bors
Elkészítés
A tojásokat megtisztítjuk és egy lábosba szedjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy egy bő ujjnyira ellepje és nagy lángon felforraljuk. Forrástól számítva 8 percig főzzük majd vegyük le a tűzről és szedjük át egy tál hideg vízbe. Pár perc elteltével pucoljuk meg mindet.
Vágjuk félbe, hogy könnyebb legyen összetörni és egy villával vagy krumplinyomóval törjük finomra. Szórjuk rá a finomra vágott hagymát és a petrezselymet. Majd kanalazzuk hozzá a tejfölt, majonézt, mustárt, vajat és keverjük össze. Ha krémesebben szeretnénk, akkor adjunk hozzá még több tejfölt. Végül fűszerezzük sóval és borssal.