A kínai tojásos paradicsom csupán 5 alapanyagból áll és nem csak egyszerűen elkészíthető, de fantasztikusan finom étel.
Hozzávalók
30dkgparadicsom
6dbtojás
½teáskanálsó
½dbvöröshagyma(lehet egy egész is)
3evőkanálolaj
3evőkanálszójaszósz
3evőkanálketchup
¼teáskanálfrissen őrölt bors
Elkészítés
A paradicsomok héját vékonyan bemetsszük és egy tálban leforrázzuk őket. Hagyjuk 5 percet állni. Addig a tojásokat egyesével felütjük, sózzuk és felverjük.
A hagymát meghámozzuk és apróra felvágjuk. A paradicsomokat meghámozzuk és falatnyi darabokra vágjuk. A serpenyőt felhevítjük, beleöntünk 1 evőkanál olajat és a tojásból lágy rántottát sütünk. Tegyük félre hűlni.
A serpenyőbe jöhet 2 evőkanál olaj és a seperjük rá a hagymát. Sózzuk meg, hogy könnyebben megpuhuljon. Ha már összeesett mehet rá a padicsom a híg kiengedett leve nélkül.
Ízesítsük a szójaszósszal, ketchuppal, frissen őrölt borssal. Kevergetve főzzük 2-3 percig. Jöhet rá vissza a rántotta, amit törjünk falatnyi darabokra és forgassuk át a paradicsomos raguval. Tálaljuk párolt rizzsel. A párolt rizs elkészítését itt találod.