2 éve kóstoltam egy pattogatott kukorica nevű fagyit, ami persze semennyire nem volt pattogtatott, viszont eszméletlen vajas és krémes volt. Ezt az ízt próbáltam meg elkészíteni és ez a vajas kukoricafagyi az, amivel már én is elégedett vagyok.
Hozzávalók
A kukoricás fagyihoz:
40dkgkukorica(3 cső leszemezve)
2dlsűrített tej
3evőkanálcukor(vagy 2 teáskanál 4:1 édesítő)
3dkgteavaj(olvasztott)
3dltejszín
A joghurtos fagyihoz:
10dkggörög joghurt
1evőkanálcukor(vagy 1 teáskanál 4:1 édesítő)
2evőkanálcitromlé
Elkészítés
A kukoricákat meghámozzuk egy lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi. Beleszórunk 1 teáskanál sót és alaposan bebugyoláljuk a kukorica levelekkel. Közepes lángon főzni kezdjük, a forrástól számítva 10 perc elteltével lekapcsoljuk. 30 percet hagyjuk állni a vízben, majd kivesszük hűlni.
A kukoricákról levágunk annyi szemet, hogy 40 dkg kukoricát kapjunk. Nekem ehhez 3 cső kellett. Ráöntjük a sűrített tejet és botmixerrel teljesen simára turmixoljuk. Egy szitán átpasszírozzuk, hogy kiszűrjük az esetleges héjdarabkákat.
Belekeverjük a cukrot és vajat is. Kemény habbá verjük a tejszínt és ezt is óvatosan beleforgatjuk. Megtöltünk vele 6 jégkrém formát, amibe pálcikát teszünk és minimum 4 órára a fagyasztóba tesszük dermedni.
A joghurtos verzióhoz a görög joghurtot kikeverjük a porcukorral, citromlével és a maradék kukoricás alappal felváltva töltjük meg vele a fagyi formát. Pálcikákat állítunk bele és minimum 4 órára a fagyasztóba tesszük dermedni. /12 db/