Keressünk egy olyan lábost, aminek a tetejére úgy tudunk rátenni egy nagy keverőtálat, hogy nem ér le az aljáig. Annyi vizet öntsünk bele, hogy szintén ne érje el a tál alját. Forraljunk vizet a lábosban, tegyük rá a tálat és tördeljük bele a csokoládét. Amikor már kezd olvadni, keverjük simára a vajjal együtt. Emeljük le a tálat.
Sütőpapírral béleljük ki a 26 cm-es, kapcsos sütőformát úgy, hogy a szélén 8 cm magas legyen a papír és a sütőt melegítsük elő 180 fokra (alsó-felső sütés, légkeverés nélkül).
6 tojást egyesével szétválasztunk külön tálakba gyűjtve a fehérjét és a sárgáját. 3 db tojást pedig egészben adunk a tojássárgákhoz. A fehérjéhez sót adunk és robotgéppel habosítani kezdjük. Amikor már laza és fehér beleszórunk 10 dkg cukrot két részletre elosztva. Sűrű, kemény habbá verjük.
A sárgájához öntünk 15 dkg cukrot és 2-3 perc alatt halványsárgára dolgozzuk a robotgéppel. Öntsük a kihűlt csokis vajhoz és dolgozzuk simára a tésztát. Szedjük bele a fehérjehab felét és keverjük lazán össze. Jöhet a maradék is, de ezt már óvatosabban forgassuk bele.
A tésztából vegyünk 1-1 cseppet, amivel a sütőpapírt a forma széléhez tudjuk tapasztani, hogy ne mozduljon el. Öntsük bele a tésztát és tegyük az előmelegített sütőbe 40 percre sülni. Ahogy kivesszük sütőből összeesik. Ha kihűlt emeljük le a formát és a papírt róla.
A díszítéshez verjük habbá a tejszínt. Halmozzuk a torta közepére és igazítsuk csinosra. A tetejére egy zöldséghámozóval kanyarítsunk csokiforgácsokat. Végül hintsük meg kevés kakaóporral.26 cm-es tortaformához
23 cm-es formához az anyaghányad: 22 dkg étcsokoládé 11 dkg vaj 18 dkg cukor 6 db tojás (4 szétválasztva, 2 egész) 1 evőkanál rum