A joghurtos gyümölcsös jégkrémeket nagyon gyorsan össze lehet állítani és tutira csak finom, egészséges alapanyagokból készülnek.
Hozzávalók
A meggyes réteghez:
30dkgmeggy
1evőkanál1:4 édesítő(vagy 4 evőkanál cukor)
1evőkanálvaníliakivonat(elhagyható)
1evőkanálvaníliás cukor
A joghurtos réteghez:
3dlgörög joghurt
1evőkanál1:4 édesítő(vagy 4 evőkanál cukor)
1teáskanálcitromlé
Elkészítés
A meggyet kimagozzuk, amit tudom lehetne géppel is, de én úgy érzem az csak hátráltat. Jobban esik így. Megszórjuk az édesítővel vagy cukorral. Locsolunk hozzá vaníliakivonatot és vaníliáscukrot, majd botmixerrel simára pürésítjük. Pici héjdarabok mindig maradnak, ezért szűrjük át egy kisebb szitán.
A joghurt önmagában is nagyon finom, ahogy egyébként a meggy is, de a fagyasztás miatt mindkettőnek halványodik az íze, ezért kell bele kevés édesítő és a joghurtba citrom is. A jorghurthoz édesítőt keverünk. A citromból levágunk egy vastagabb szeletet, nem kell több. Nyomjuk a levét a joghurtba és keverjük simára.
Az előkészített formák aljába töltsük először a meggyet. Kanalazzuk rá a joghurtot. Osszuk szét a maradék meggyes részt. Én felülre, középre szeretek 1-1 kanálka joghurtot tenni. Így jobban megáll benne a faspatula, amiket belenyomkodunk. Persze használhatjuk a gyárilag hozzájárót is. Ha ez megvan, akkor mehet is a fagyasztóba. Kb. 3-4 óra kell neki, hogy teljesen kidermedjen és ehessük.