A sárgadinnyés csirkesaláta, egy igazi, laktató példánya a műfajnak. A sárgadinnyés csirkesaláta előnye, hogy 1-2 napig is el lehet tartani, ha nem kevered össze az öntettel.
Hozzávalók
A salátához:
2dbcsirkemellfilé
¼teáskanálcsirkefűszer só
1evőkanálolívaolaj
1fejrómai saláta
½dbsárgadinnye
½dbkígyóuborka
8dbkoktélparadicsom
½dblilahagyma
1dbavokádó
A dresszinghez:
3evőkanálolívaolaj
1evőkanálfehérborecet(vagy balzsamecet)
½teáskanálmustár
1evőkanálméz
só és frissen őrölt bors
Elkészítés
A csirkemelleket kettévágjuk és csirkés fűszer keverékkel ízesítjük. A serpenyőt felhevítjük. Amikor már forró, kevés olajat csorgatunk bele. A húsokat belefektetjük. Oldalanként 4 perc alatt készre sütjük. Emeljük ki egy tányérra.
A megmosott, tiszta római saláta külső leveleit leszedjük. Először félbevágjuk. Majd negyedbe és így aprítsuk tovább falatnyi darabokra. Természetesen jégsalátát vagy más fajtát is használhatsz hozzá. Szórjuk a salátás tálra. Most jöhet a dinnye, amit vágjunk félbe, és távolítsuk el a magjait. Negyedeljük és vágjuk le a héját. Kockázzuk fel falatnyi darabokra és pakoljuk a salátára.Egy szép darab kígyóuborkát, felezzünk, negyedeljük és aprítsuk kis háromszögekre. Így pakoljuk a dinnye mellé. A koktélparadicsomokat egyszerűen negyedeljük és így tegyük az uborka mellé.
A már langyosra hűlt csirkemelleket simán szeleteljük fel és zárkóztassuk a paradicsomokhoz. A hagyma természetesen elhagyható, de ha belefér a napodba, akkor pucoljuk meg és vékony karikákra vágva mehet a tálra. Végül az avokádót vágjuk félbe és emeljük ki a magját. Kanalazzuk ki a húsát a héjából. Vágjuk kis darabokra és így szórjuk a salátára.
Az öntethez egy kis befőttes üvegbe kanalazzuk az olajat, borecetet, mustárt, mézet. Fűszerezzük borssal, sóval. Összerázzuk és oszlassuk el a saláta tetején. Ezzel készen is van. Szedhetünk így is, vagy össze is keverhetjük alaposan.