Ha még kezdő vagy a konyhában, de illik vinned valamit a kerti partiba vagy vendégségbe, akkor nagyon ajánlom ezt a receptet. Bomba biztosan sikerül elkészíteni és nagyjából minden sült hús mellé passzol.
Hozzávalók
50dkgfusilli tészta
50dkgtejföl
20dkgmajonéz
1evőkanáldijoni mustár
6dbcsemegeuborka
5szálpetrezselyem
só és frissen őrölt bors
1teáskanálporcukor
4evőkanálcsemegeuborka lé
1dbkápia paprika
½dbkígyóuborka
20dkgfőtt, füstölt szeletelt sonka
1dbmozzarella sajt
½dblilahagyma
8dbkoktélparadicsom
¼fejjégsaláta
Elkészítés
A tésztához tegyük fel a vizet sóval. Amikor felforrt szórjuk bele a tésztát és a csomagoláson ajánlott idő alatt főzzük készre. Szűrjük és csöpögtessük le alaposan. Öntsük egy nagy salátás tálba.
Az öntetéhez a tejfölt, majonézt és a mustárt szedjük egy tálba. Aprítsuk finomra a csemegeuborkát. Mehet az öntethez. A petrusokat rendezzük úgy össze, hogy a levelek egy vonalban legyenek. Fogjuk szorosra és aprítsuk finomra. Keverjük ki alaposan a többivel. Fűszerezzük sóval, porcukorral, frissen őrölt borssal és a csemegeuborka levével. Keverjük alaposan össze, hogy a meleg tészta minél többet fel tudjon venni belőle és ne tapadjon menthetetlenül össze.
Aprítsuk fel egyforma kis darabokra a paprikát, kígyóuborkát. A sonkát és a mozzarella sajtot vágjuk kis kockákra. A lilahagymánál fontos, hogy szép vékonyan szeleteljük és szedjük szálaira. A koktél paradicsomokat negyedeljük. Végül jöhet egy kis ropogós jégsaláta is keskeny csíkokra metélve. Én szeretem a videón is látható módon gusztusosan elrendezni őket a tészta tetején, de mehetne rá eleve összemixelve is. Tálalásig tartsuk hűtőben és közvetlenül evés előtt forgassuk össze.