Sokan ismerik, kevesen készítik. Miért? A dinnye gazdag íze és a jéghideg vodka együtt nagyon jó páros. Jól behűtve szépen lehet szeletelni és pálcikára szúrva tálalni is. Nem fog végigfolyni a karunkon az alkoholos lé. Gyakorlatilag ennél olcsóbb gyümölcsös "koktél" nyáron nincs.
Ehhez egy 4 kg-os dinnyére van szükségünk és 1 liter vodkára. A dinnyét meglékeljük és elkezdjük a léken keresztül vodkával itatni. Kb. 5 óra mire elnyeli decinként az egészet. Utána viszont a kivett léket visszanyomjuk és mehet a mélyhűtőbe, hogy vághatóra fagyjon és ne folyjon szanaszét a vodkás dinnyehús. Kb. 3 órával a szeletelés előtt kell betenni és akkor ilyen helyes vodkás-dinnye nyalókákat tudsz vágni te is belőle.
Vélemény, hozzászólás?