15 dkg egres + 1,5 dl pároló víz
1 zacskó zselatin
1 csokor bazsalikom
2 nagy evőkanál zöld tea fű
2 lime (lehet egy citrom is helyette)
5 ek gyümölcs cukor
10 dkg málna
15 dkg egrest puhára pároltam 1,5 dl vízzel, turmixoltam, átpasszíroztam. Ez kb. 1 dl, sűrű folyadék lett.4,5 dl vizet alaposan felforraltam a bazsalikom csokorral, majd amikor visszahűlt kissé, beletettem a zöld teát és a cukrot is. Kevergettem egy kicsit, majd 4 perc múlva leszűrtem. Nekem ebből picivel több mint 4 dl folyadékom lett tisztán. Hozzáöntöttem az egrest, belefacsartam a limeokat és alaposan összekevertem.
1 zacskó zselatint (agar-agart használnék rendezvényen kívül, de nem akartam nehezíteni a pályát vele) feloldottam pár evőkanál sima vízben, majd hozzáöntöttem a még meleg folyadékhoz. Alapos keverés után, 2,5 dl-t a formába öntöttem belőle. Beleszórtam pár szem málnát és átköltöztettem a mélyhűtőbe. 10 perc múlva már dermedt volt annyira, hogy befejezzem. Hozzáöntöttem a szerencsére még langyos folyadékot és ismét beleszórtam pár szem málnát.
Hűtőben 30 perc alatt készült el.
Nem kell alá fóliázni vagy izgulni amiatt, hogy kijöjjön. Egyszerűen forró vízbe kell mártani, fél percre és már csusszan is kifele. Elronthatatlan és nagyon egyszerű csemege.
Vélemény, hozzászólás?