A vaníliás krémtúró igazi retro kedvenc. Bár mára megváltozott már a vaníliás krémtúró, házilag egy jó recepttel nagyon finomat lehet készíteni.
Retro desszertek házilag
Úgy rémlik, hogy gyerekkoromban alig győztem kivárni anyu hazaérkezését a boltból, hogy végre hozzon krémtúrót. Aztán, ahogy teltek az évek egyre jobban megváltozott az imádott desszert. Nyilván a gyártó és az alapanyagok is változtak, így nem csoda, hogy az a régi íz, már ködbe veszett.
Azonban egy jó házi recepttel szerintem szuper krémtúrót lehet készíteni, egészen könnyedén. Tény, hogy a legtöbb helyen csak kikeverik tejföllel és porcukorral, ami szerintem szuper palacsinta töltelék, de a régi íz előcsalogatásához vanília sodó kell.
Mazsolával vagy nélküle?
Nekem természetesen csak a mazsolás jöhetett szóba. Imádtam megkeresni benne a hatalmasra duzzadt szemeket és a végére hagyni. Aztán kicsit később az élelmiszeripari tanulmányaim alatt megpróbálták elhitetni velem, hogy a mazsolát csak azért teszik bele, hogy sűrűbb legyen. Pfff. Napjainkban pedig különböző cselekkel csempészem be a házba a mazsolát és még véletlenül se írom fel Balázsnak a bevásárlólistára, mert inkább nem akarom meg tudni mi történne.
📖 Recept
Vaníliás krémtúró recept
Hozzávalók
- 3 db tojássárgája
- 1 evőkanál keményítő por
- 5 evőkanál vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 1 dl tejszín
- 2 dl tej
- 4 cm vanília rúd
- 50 dkg túró
- ½ db citrom (kezeletlen vagy bio)
Elkészítés
- A sodóhoz egy kis lábas tesszük a 3 tojás sárgáját, a keményítőt, a vaníliás cukrot, a sót és a tejszínnel simára keverjük. Ha már szép csomómentes, beleöntjük a tejet is. Belekaparjuk a vanília rúd magjait és lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük a sodót.
- A túrót egy keverőtálba szedjük a kihűlt sodóval és belereszeljük a fél citrom héját. Egy botmixerrel teljesen simára pürésítjük. Szedjük kisebb tálkákba és tegyük be a hűtőbe egy – két órára, hogy legyen ideje kicsit megkötni a sodónak és tálaljuk.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Vélemény, hozzászólás?