A vajas kukoricafagyi különleges gasztronómiai élmény, amitől egy pillanatig se tarts. A kukorica zamatos, édes íze garantálja, hogy a vajas kukoricafagyi ízleni fog.
Én 2 éve kóstoltam egy pattogatott kukorica nevű fagyit, ami persze semennyire nem volt pattogtatott, viszont eszméletlen vajas és krémes volt. Ezt az ízt próbáltam meg elkészíteni és ez a vajas kukoricafagyi az, amivel már én is elégedett vagyok.

Nagyon vajas?

Nekem nem volt szívem annyi vajat beletenni, mert akkor egyet se ennék meg. Állna a fagyóban glédában egy bazi nagy kalória stop táblával a kezében. Így se mondom, hogy diétás lett, de még mindig kevesebb kalória, mint egy átlag bolti jégkrém.

Sima és vegyes joghurtos fagyi

2 verzió készült az egyik sima kukoricás, a másikba pedig foltokba joghurtot is csempésztem. Nem tudom eldönteni melyik lett a jobb. Mindig az, amelyiket éppen esszük.

A kukorica főzése

Persze főzés előtt is le lehetne szemezni és úgy puhára főzni a kukoricát, de a csutka és a levele sok ízanyagot ad hozzá. Jobb egészben főzni és így marad enni is pár cső. Mirelit kukoricából is elkészítettem már, az is finom, csak pont a csutka és a levél hozzáadott íze hiányzik a teljességből.

Vajas kukoricafagyi recept

Előkészítési idő 10 perc
Főzési idő 30 perc
Hűtési idő 4 óra
Elkészítési idő 5 óra
Adag 12
2 éve kóstoltam egy pattogatott kukorica nevű fagyit, ami persze semennyire nem volt pattogtatott, viszont eszméletlen vajas és krémes volt. Ezt az ízt próbáltam meg elkészíteni és ez a vajas kukoricafagyi az, amivel már én is elégedett vagyok.

Hozzávalók

A kukoricás fagyihoz:

  • 40 dkg kukorica (3 cső leszemezve)
  • 2 dl sűrített tej
  • 3 evőkanál evőkanál (vagy 2 teáskanál 4:1 édesítő)
  • 3 dkg vaj (olvasztott)
  • 3 dl tejszín

A joghurtos fagyihoz:

  • 10 dkg görög joghurt
  • 1 evőkanál evőkanál (vagy 1 teáskanál 4:1 édesítő)
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítés 

  • A kukoricákat meghámozzuk egy lábosba tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi. Beleszórunk 1 teáskanál sót és alaposan bebugyoláljuk a kukorica levelekkel. Közepes lángon főzni kezdjük, a forrástól számítva 10 perc elteltével lekapcsoljuk. 30 percet hagyjuk állni a vízben, majd kivesszük hűlni.
  • A kukoricákról levágunk annyi szemet, hogy 40 dkg kukoricát kapjunk. Nekem ehhez 3 cső kellett. Ráöntjük a sűrített tejet és botmixerrel teljesen simára turmixoljuk. Egy szitán átpasszírozzuk, hogy kiszűrjük az esetleges héjdarabkákat.
  • Belekeverjük a cukrot és vajat is. Kemény habbá verjük a tejszínt és ezt is óvatosan beleforgatjuk. Megtöltünk vele 6 jégkrém formát, amibe pálcikát teszünk és minimum 4 órára a fagyasztóba tesszük dermedni.
  • A joghurtos verzióhoz a görög joghurtot kikeverjük a porcukorral, citromlével és a maradék kukoricás alappal felváltva töltjük meg vele a fagyi formát. Pálcikákat állítunk bele és minimum 4 órára a fagyasztóba tesszük dermedni.
    /12 db/
Szerző: Wichmann Anna
Alapanyag ár: 800 Ft
Recept kategória: Fagyi
Konyha: Amerikai
Kulcsszó: banánfagyi, kukoricafagyi

Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!

Hozzászólás írása

Recipe Rating




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .