fbpx

A tócsni és a lapcsánka a leggyakoribb neve ennek a közkedvelt finomságnak, de még nagyon sok néven ismerik. Pl.: macok, borzaska, cicedli, görhöny, harula, cicege krumpliprósza. Készítsd el a legfinomabbat, amit eddig valaha ettél. Gyors, egyszerű és ezzel a pontos recepttel elronthatatlan.

A tócsni fűszerezése

A massza fűszerezése nagyon sokféle lehet. Sokan tesznek bele majorannát, fokhagymát és őrölt borsot is. Nálam a petrus az, ami nem hiányozhat belőle. Néha fokhagymát is nyomok bele, de jobban szeretem a végén a tejfölt fűszerezni vele.

A lapcsánka mérete

A lapcsánka mérete és vastagsága egyéni preferencia. A mi családunk a kisebb adagokat szereti vékonyan elterítve, így ropogósra tud sülni. De van, aki dupla ilyen nagyokat szeret sütni, jó vastagon, és akkor finom puha marad a közepe.


Tócsni, lapcsánka recept

Előkészítési idő 10 perc
Főzési idő 20 perc
Elkészítési idő 30 perc
Adag 4
Készítsd el a legfinomabb tócsnit, pontos recept alapján. Ez az étel gyors, egyszerű és a videó alapján elkészítve elronthatatlan finomság.

Hozzávalók

A tócsnihoz:

  • 10 dkg finomliszt (BL55)
  • 2 db tojás
  • 1 dl tej
  • 50 dkg hámozott burgonya (kb. 62 dkg hámozatlanul)
  • 1 teáskanál
  • ¼ csokor petrezselyem
  • 2 dl étolaj

A tálaláshoz:

  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt (pl. trappista)
  • 1 db fokhagymagerezd
  • ¼ csokor petrezselyem

Elkészítés 

  • A lisztet szórjuk egy keverőtálba, majd két tojást egyesével hozzáütünk. A tejet apránként adagolva egy habverővel csomómentesre keverjük a tésztát.
  • A burgonyákat hámozzuk meg és reszeljük durvára. Csavarjuk ki a felesleges nedvességet belőle és így adjuk a bekevert tésztához. A petrezselymet aprítsuk fel és szórjuk a krumplira. Végül egy teáskanál sóval fűszerezzük és alaposan keverjük össze.
  • Egy nagy serpenyőt hevítsünk fel közepes erős hőre. Amikor már forró öntsük bele az olajat. Egy evőkanálnyi tésztát kanalazzunk bele és csinosan terítsük el. Süssük kb. 2 perc alatt aranybarnára. Majd fordítsuk át és a másik oldalát is süssük 2 perc alatt készre. Egyesével emeljük ki egy tányérra. Jöhet a többi kisütése is. Tálaljuk friss petrussal, tejföllel és reszelt sajttal.
Szerző: Wichmann Anna
Alapanyag ár: 600 Ft
Recept kategória: Előétel
Konyha: Magyar
Kulcsszó: lapcsánka, macok, tócsni

 

Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!

Hozzászólás írása

Recipe Rating




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .