Ez a zöldséges tésztasaláta annyira ínycsiklandó, hogy mindig tempósan fogy az asztalról. Egy jó tésztasaláta egyszerűen elkészíthető, csak be kell tartani pár fortélyt és tuti siker lesz. Ha még kezdő vagy a konyhában, de illik vinned valamit a kerti partiba vagy vendégségbe, akkor nagyon ajánlom ezt a receptet. Bomba biztosan sikerül elkészíteni és nagyjából minden sült hús mellé passzol.

Mitől lesz finom a tésztasaláta?

Szerintem a jó tésztasaláta egyik trükkje, hogy nem adunk olajat a tésztához, hanem még forrón összeforgatjuk a dresszinggel. Így nem tapad menthetetlenül össze, de jó sokat fel tud venni a pikáns öntetből. Sok öntet marad majd a tészta alatt, de ezeket a sok zöldség fel fogja venni, amikor bekevered az egészet.

Tudom sokaknak meglepő vagy furcsa a csemegeuborka levével ízesíteni, de ez a kis ecetes pikáns íz, nagyon sokat emel rajta. Természetesen elhagyhatod vagy lecserélheted balzsamecetre is.

A zöldségeket szabadon variálhatjuk ízlésünk szerint. A lényeg, hogy mindent aprítsunk kicsire, hogy gusztusos legyen az eredmény. Én szezonjában gyakran teszek bele borsót vagy kukoricát is párolva.

Szerintem főtt, füstölt sonkával a legjobb, de lehet más felvágottal is készíteni.

Amerikai tésztasaláta

Előkészítési idő 10 perc
Főzési idő 10 perc
Elkészítési idő 30 perc
Adag 10
Ha még kezdő vagy a konyhában, de illik vinned valamit a kerti partiba vagy vendégségbe, akkor nagyon ajánlom ezt a receptet. Bomba biztosan sikerül elkészíteni és nagyjából minden sült hús mellé passzol.

Hozzávalók

  • 50 dkg fusilli tészta
  • 50 dkg tejföl
  • 20 dkg majonéz
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 6 db csemegeuborka
  • 5 szál petrezselyem
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 teáskanál porcukor
  • 4 evőkanál csemegeuborka lé
  • 1 db kápia paprika
  • ½ db kígyóuborka
  • 20 dkg főtt, füstölt szeletelt sonka
  • 1 db mozzarella sajt
  • ½ db lilahagyma
  • 8 db koktélparadicsom
  • ¼ fej jégsaláta

Elkészítés 

  • A tésztához tegyük fel a vizet sóval. Amikor felforrt szórjuk bele a tésztát és a csomagoláson ajánlott idő alatt főzzük készre. Szűrjük és csöpögtessük le alaposan. Öntsük egy nagy salátás tálba.
  • Az öntetéhez a tejfölt, majonézt és a mustárt szedjük egy tálba. Aprítsuk finomra a csemegeuborkát. Mehet az öntethez. A petrusokat rendezzük úgy össze, hogy a levelek egy vonalban legyenek. Fogjuk szorosra és aprítsuk finomra. Keverjük ki alaposan a többivel. Fűszerezzük sóval, porcukorral, frissen őrölt borssal és a csemegeuborka levével. Keverjük alaposan össze, hogy a meleg tészta minél többet fel tudjon venni belőle és ne tapadjon menthetetlenül össze.
  • Aprítsuk fel egyforma kis darabokra a paprikát, kígyóuborkát. A sonkát és a mozzarella sajtot vágjuk kis kockákra. A lilahagymánál fontos, hogy szép vékonyan szeleteljük és szedjük szálaira. A koktél paradicsomokat negyedeljük. Végül jöhet egy kis ropogós jégsaláta is keskeny csíkokra metélve. Én szeretem a videón is látható módon gusztusosan elrendezni őket a tészta tetején, de mehetne rá eleve összemixelve is. Tálalásig tartsuk hűtőben és közvetlenül evés előtt forgassuk össze.
Alapanyag ár: 1800 Ft
Konyha: Amerikai
Kulcsszó: grill receptek, tészta saláta, vendéglátás

Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!

3 hozzászólás

  1. Vadászom a tésztasalátákat, eddig ez az egyik legjobb, amit találtam, biztos, hogy kifogom próbálni!

  2. jujj de jó, ilyenem nekem is van csak nincs benne főt zöldség,csak saláta hagyma, répa reszelve, és tejfölös joghutos öntete van, reszelt trapi meg pici feta sajtal(és bármilyen furán hangzik szoktam rá reszelni pici gyömbért és isteni íze lesz tőle):)

Hozzászólás írása

Recipe Rating




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .