Ez az a fajta tejes pite, amit a nagyszüleink gyakorta kaptak, és az éttermekben is gyakran találkozhatunk vele. A tejes pite minden étlapon Jolly Joker a palacsinta-somlói-gesztenyepüré szentháromságot feldobandó. Sokáig kajtattam a receptjét, de végül Benke Laci bácsinál megtaláltam és pont olyan lesz, amilyet a számba éreztem évek óta.
350 g liszt, 1l tej, 3 db tojás, 100 g cukor, 1 evőkanál sütőpor, olaj, só, vaníliás cukor, barackdzsem, barackpálinka
A felütött tojást tejjel, cukorral, egy csipet sóval és a sütőporral elkevert liszttel simára keverjük. Palacsinta tészta sűrűségű masszát kapunk. Egy magas szélű tepsit vastagon kiolajozunk, vagy vajjal kikenünk. 200 fokon pirosra sütjük. Ha sikeres volt a masszakészítés, süléskor hólyagok keletkeznek, és minél hólyagosabb a pite, annál finomabb. Nagy négyzetekre vágva forrón tálaljuk. A barackdzsemet összefőzzük egy kevés barackpálinkával és ezt adjuk a pite mellé. Persze sima baracklekvárral is lehet enni 🙂
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Vélemény, hozzászólás?