fbpx

Megmondom őszintén, hogy a hagyományos, főzős rizottót nagyon ritkán készítem. Annyira időpazarlásnak élem meg azt, hogy ott kell állni kevergetni és locsolgatni, hogy inkább készítek helyette valami mást. Viszont ez a sütős módszer isteni. Pár perc alatt összeállítom, lefóliázom és mehet is a sütőbe sülni. Egyszer átkeverem, aztán még egy kis sütés után már ehetjük is. Ha nincs hozzá maradék sütőtök-krémlevesed, semmi pánik, helyettesítheted mással is, a recept végén erre is adok tippeket.

TIPP

  • Fontos, hogy a rizs magas keményítőtartalmú legyen, vagyis kerek szemű, rizottóhoz vagy sushihoz ajánlott.
  • Alaplé helyett lehet használni 2,5 dl vizet, plusz fél leveskockát, amit feloldunk a vízben.
  • Sütőtökkrémleves helyett használhatsz 40 dkg sült és pürésített sütőtököt, de akkor pluszban fűszerezd az egészet több zsályával, fokhagymával, kakukkfűvel és kevés szerecsendióval.
  • Fontos, hogy a felöntés előtt felmelegítsük az alaplevet és a levest, hogy hamarabb elkészüljön az étel. Ha hidegen öntjük rá, akkor 15-20 perccel tovább kell sütni.

Sütőtökös rizottó recept camemberttel

Előkészítési idő 10 perc
Főzési idő 55 perc
Elkészítési idő 1 óra
Adag 2
Egy rizottó mindig több, mint egy sima rizses ételnél. Gyors, kiadós, egyszerű, és ezerféle módon tudod sütőben is elkészíteni.

Hozzávalók

  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 db lilahagyma
  • 2 db fokhagymagerezd
  • 15 dkg kerekszemű rizs
  • ½ teáskanál
  • 2,5 dl alaplé (forró)
  • 4 dl sütőtökkrémleves
  • ½ dl fehér bor
  • 1 teáskanál zsálya
  • ¼ teáskanál frissen őrölt bors
  • 1 ág kakukkfű
  • 2 ág bazsalikom
  • 2 dkg parmezán (reszelve)
  • 3 dkg parmezán (forgácsolva)
  • 6 szelet sütőtök (muscat vagy orange)
  • 1 db camembert

Elkészítés 

  • A sütőt 180 fokra alsó-felső mód, légkeverés nélkül, előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsibe (20 x 25 cm) kanalazzuk az olajat. Apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát és a rizzsel, sóval együtt a tepsibe szórjuk és átkeverjük.
  • Felöntjük az alaplével, sütötöklevessel, fehérborral. Fűszerezzük zsályával, borssal, a kakukkfűvel, bazsalikommal, parmezánnal és alaposan elkeverjük. Rárakosgatjuk a tökszeleteket, a camembert sajtot és alufóliával szorosan lefedjük.
  • A sütőben 35 percig sütjük, majd kiemeljük és levesszük a fóliát. A tökszeleteket és a sajtot félrehúzzuk és a rizst alaposan átkeverjük, hogy az összeállt csomók szétessenek. A tetején elrendezzük a zöldséget és a sajtot és visszatesszük 15-20 percre sülni, vagy addig, amíg ízlésünknek megfelelően puha lesz a rizs. Tálaljuk extra parmezánnal.
Szerző: Wichmann Anna
Alapanyag ár: 1200 Ft
Recept kategória: Főétel
Konyha: Olasz
Kulcsszó: rizotto, sütőtök, vega étel

Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!

Hozzászólás írása

Recipe Rating




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .