Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sütőtökös rizottó recept camemberttel ◾ SÜTŐBEN KÉSZÍTVE, EGYSZERŰEN

Írta Posted on 0 Nincs címke 0

Megmondom őszintén, hogy a hagyományos, főzős rizottót nagyon ritkán készítem. Annyira időpazarlásnak élem meg azt, hogy ott kell állni kevergetni és locsolgatni, hogy inkább készítek helyette valami mást. Viszont ez a sütős módszer isteni. Pár perc alatt összeállítom, lefóliázom és mehet is a sütőbe sülni. Egyszer átkeverem, aztán még egy kis sütés után már ehetjük is. Ha nincs hozzá maradék sütőtök-krémlevesed, semmi pánik, helyettesítheted mással is, a recept végén erre is adok tippeket.

Hozzávalók 2 személyre:

2 evőkanál olaj
1 fej lilahagyma (lehet sima vörös is)
2 gerezd fokhagyma
15 dkg kerekszemű rizs
2 csipet só
2,5 dl forró alaplé
4 dl forró sütőtökkrémleves RECEPT ITT
1/2 dl fehér bor
1 teáskanál zsálya (vagy 8-10 levél friss)
1 csipet frissen őrölt fekete bors
1 ág kakukkfű
2 ág bazsalikom
2 dkg parmezán sajt reszelve + a tálaláshoz 3 dkg forgácsolva
6 vékony szelet sütőtök (nálam muskotály, de lehet más sütnivaló fajta)
1 camembert sajt

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsibe (20 x 25 cm) kanalazzuk az olajat. Apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát és a rizzsel, sóval együtt a tepsibe szórjuk és átkeverjük.

2. Felöntjük az alaplével, sütötöklevessel, fehérborral. Fűszerezzük zsályával, borssal, a kakukkfűvel, bazsalikommal, parmezánnal és alaposan elkeverjük. Rárakosgatjuk a tökszeleteket, a camembert sajtot és alufóliával szorosan lefedjük.

3. A sütőben 35 percig sütjük, majd kiemeljük és levesszük a fóliát. A tökszeleteket és a sajtot félrehúzzuk és a rizst alaposan átkeverjük, hogy az összeállt csomók szétessenek. A tetején elrendezzük a zöldséget és a sajtot és visszatesszük 15-20 percre sülni, vagy addig, amíg ízlésünknek megfelelően puha lesz a rizs. Tálaljuk extra parmezánnal.

TIPP

  • Fontos, hogy a rizs magas keményítőtartalmú legyen, vagyis kerek szemű, rizottóhoz vagy sushihoz ajánlott.
  • Alaplé helyett lehet használni 2,5 dl vizet, plusz fél leveskockát, amit feloldunk a vízben.
  • Sütőtökkrémleves helyett használhatsz 40 dkg sült és pürésített sütőtököt, de akkor pluszban fűszerezd az egészet több zsályával, fokhagymával, kakukkfűvel és kevés szerecsendióval.
  • Fontos, hogy a felöntés előtt felmelegítsük az alaplevet és a levest, hogy hamarabb elkészüljön az étel. Ha hidegen öntjük rá, akkor 15-20 perccel tovább kell sütni.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..