Egy pohár hűs ital, jó társaság és már csak egy finom étel hiányzik az asztal közepéről, egy tökéletes estéhez. Ez nem is lehetne más, mint ez a pillanatok alatt elkészíthető krém, amit pirított kenyérrel tunkolhatunk kedvünkre. Én szeretem a sütőben sütni hozzá a kiflit vagy kenyeret is, mert így egyszerre elkészül a kettő és nem kell egy csepp olaj sem hozzá.
A fügék a fűszeres krémben tökéletesre sülnek.
📖 Recept
Sült fügekrém, sonkával és mézzel
Hozzávalók
- 25 dkg ricotta (cottage cheese vagy túró)
- 25 dkg mascarpone
- 1 evőkanál méz
- ½ teáskanál fokhagymapor (vagy 2 gerezd fokhagyma)
- 1 csipet szerecsendió
- 4 szelet sonka
- 5 db füge
- 1 ág rozmaring
- 1 ág kakukkfű
- 10 dkg gouda sajt
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy keverőtálba szedjük a ricottát, mascarponet és alaposan kikeverjük a mézzel, fokhagymával, szerecsendióval, sóval és borssal.
- Kis kockákra vágjuk a sonkát és a fügét. A kakukkfű és rozmaring leveleit finomra aprítjuk és a sonkával és fügével a krémbe keverjük.
- A formába simítjuk a masszát, megszórjuk reszelt gouda sajttal és a sütőbe tesszük 20-25 percre sülni, amíg a sajt aranybarna lesz. Pirítóssal, vagy sütőben sült kifli, baguette karikákkal tálaljuk.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Vélemény, hozzászólás?