Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sült, csokis vaníliapuding ◾ HÁZIAS, KÖNNYŰ, MENNYEI

Írta Posted on 0 Nincs címke 0

Képzelj el egy olyan pudingot, amit elég kikeverni, tepsibe önteni és a többi a sütő dolga. Megvan? NEM! NE A FŐZÉS NÉLKÜLI IPARI CUCCRA GONDOLJ! Egy finom házira. Na akkor most képzeld el azt is, hogy ez egy olyan vaníliás puding, amiben lágyan pöttyöződik a csoki és ha még melegen eszed itt-ott öntetként folyik. Megvan ez is? Na és akkor mindennek a tetejébe kihűlve szépen lehet szeletelni, mint egy süteményt. Egy sütemény, aminek csak közepe van. Sehol tészta, sehol semmi felesleges sallang. Csak egy finom, lágy közép…

Hozzávalók 2-4 személyre:

5 dkg puha vaj + a formához
2 tojás
2 csipet só
10 dkg barna cukor
1 evőkanál vaníliakivonat
1 dl tejszín
2 dl tej
5 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
8 dkg étcsokoládé

1. Alaposan kivajazunk egy 18 x 18 cm-es formát és keresünk egy nagyobb méretű tepsit, amibe kényelmesen belefér. A sütőt előmelegítjük 200 fokosra és felforralunk 1 liter vizet.

2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét és a sárgáját is tegyük 1-1 közepes méretű keverőtálba. A fehérjéhez szórjuk egy csipet sót és kézi robotgéppel verjük kemény habbá.

3. A sárgájához adjuk a cukrot, vajat, egy csipet sót és kézi robotgéppel összekeverjük. Hozzáöntjük a vaníliakivonatot és 3-4 percig habosítjuk, amíg a vaj halványsárga lesz és a cukor elolvad benne. Ekkor hozzákeverjük a tejszínt is. Belecsorgatjuk a tejet és beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. A kézi robotgéppel simára dolgozzuk.

4. Belereszeljük a csokoládét a reszelő nagy lyukú oldalán vagy nagyon-nagyon finomra aprítjuk egy késsel. Hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérjét is és óvatos, nagy mozdulatokkal beleforgatjuk a tésztába. Ha már sima beleöntjük az előkészített formába, amit a nagyobb tepsire helyezünk. A nagy tepsibe öntsünk annyi forró vizet, hogy a kis tepsi feléig érjen és így tegyük be a sütőbe, hogy gőzben tudjon sülni. 30-35 perc alatt tökéletesre sül.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..