A sárgadinnyés csirkesaláta, egy igazi, laktató példánya a műfajnak. A sárgadinnyés csirkesaláta előnye, hogy 1-2 napig is el lehet tartani, ha nem kevered össze az öntettel. Így én mindig nagy adagot készítek és csak tányéronként locsolom meg a dresszinggel.

A recept eredete

Ez a saláta a Cheesecake factory egyik ikonikus darabja a mangós csirkés saláta alapján készült el. Csak a mangó helyett sárgadinnyével készült mivel abból megbízhatóbban lehet érett, zamatos példányt venni. De ha találsz hozzá, finom, lédús érett mangót, akkor feltétlen próbáld ki azzal elkészítve is.

Csirkemelles saláta

Szeretem azokat az ételeket, amik könnyűek, de laktatnak. A sült csirkemell már eleve garantálja a teljes értékű étkezést, de sokkal jobban esik hozzá a sok zöld, mint ha krumplival vagy rizzsel tálalnám csak. Ráadásul a gyümölcstől annyira zamatos és gazdag lesz, hogy én minden másnap tudnám ezt enni. Sárgadinnye helyett jó még hozzá a barack is, vagy meglepő módon a körtebefőtt is.

Salátaöntet

Én nagyon szeretem ezt a mustáros pikáns ízt, amiben az ecet kiválasztása kulcsfontosságú. Ma már annyira finom boreceteket, balzsameceteket lehet kapni. A fehér balzsamecet, selymes, könnyed és nem maróan erős. Én szeretek itthon 2-3 fajtát is tartani, hogy mindig egy kicsit más legyen az öntet íze is.

Sárgadinnyés csirkesaláta recept

Előkészítési idő 20 perc
Főzési idő 10 perc
Elkészítési idő 30 perc
Adag 4
A sárgadinnyés csirkesaláta, egy igazi, laktató példánya a műfajnak. A sárgadinnyés csirkesaláta előnye, hogy 1-2 napig is el lehet tartani, ha nem kevered össze az öntettel.

Hozzávalók

A salátához:

  • 2 db csirkemellfilé
  • ¼ teáskanál csirkefűszer só
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej római saláta
  • ½ db sárgadinnye
  • ½ db kígyóuborka
  • 8 db koktélparadicsom
  • ½ db lilahagyma
  • 1 db avokádó

A dresszinghez:

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál fehérborecet (vagy balzsamecet)
  • ½ teáskanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • só és frissen őrölt bors

Elkészítés 

  • A csirkemelleket kettévágjuk és csirkés fűszer keverékkel ízesítjük. A serpenyőt felhevítjük. Amikor már forró, kevés olajat csorgatunk bele. A húsokat belefektetjük. Oldalanként 4 perc alatt készre sütjük. Emeljük ki egy tányérra.
  • A megmosott, tiszta római saláta külső leveleit leszedjük. Először félbevágjuk. Majd negyedbe és így aprítsuk tovább falatnyi darabokra. Természetesen jégsalátát vagy más fajtát is használhatsz hozzá. Szórjuk a salátás tálra. Most jöhet a dinnye, amit vágjunk félbe, és távolítsuk el a magjait. Negyedeljük és vágjuk le a héját. Kockázzuk fel falatnyi darabokra és pakoljuk a salátára.Egy szép darab kígyóuborkát, felezzünk, negyedeljük és aprítsuk kis háromszögekre. Így pakoljuk a dinnye mellé. A koktélparadicsomokat egyszerűen negyedeljük és így tegyük az uborka mellé.
  • A már langyosra hűlt csirkemelleket simán szeleteljük fel és zárkóztassuk a paradicsomokhoz. A hagyma természetesen elhagyható, de ha belefér a napodba, akkor pucoljuk meg és vékony karikákra vágva mehet a tálra. Végül az avokádót vágjuk félbe és emeljük ki a magját. Kanalazzuk ki a húsát a héjából. Vágjuk kis darabokra és így szórjuk a salátára.
  • Az öntethez egy kis befőttes üvegbe kanalazzuk az olajat, borecetet, mustárt, mézet. Fűszerezzük borssal, sóval. Összerázzuk és oszlassuk el a saláta tetején. Ezzel készen is van. Szedhetünk így is, vagy össze is keverhetjük alaposan.
Recept kategória: Saláta
Konyha: Amerikai
Kulcsszó: csirkemell, sárgadinnyés saláta

Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!

Hozzászólás írása

Recipe Rating




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .