Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Répatorta robotgép nélkül ◾ HÚSVÉTI RECEPTEK

Nálunk a répatorta nem csak szimplán családi kedvenc. Amíg megvolt a saját cukrászati termelőm, több tucatot sütöttünk belőle hetente. Sok rajongója volt ennek a szaftos, selymes, gazdag tésztának. Nem is értem azokat, akik alig tesznek bele répát és tömörre sütik. Szerintem a jó répatorta, könnyű és zamatos. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni benne.

Hozzávalók:

30 dkg répa
2 db tojás
12 dkg porcukor + a tálaláshoz
1 nagy csipet só
1 teáskanál gyömbér (por vagy frissen reszelt)
1 teáskanál őrölt fahéj
1 dl olaj
20 dkg rétesliszt (jó a finomliszt is)
1 teáskanál sűtőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál kandírozott narancshéj

Ízlés szerinte mehet bele:

7 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró
3-4 dkg mazsola
3-4 dkg aszalt sárgabarack
4 dkg kókuszpehely
vagy más aszalvány, mag is passzol hozzá

Elkészítés:

1. Egy 20 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a sütőt 180 fokra* előmelegítjük. A répákat meghámozzuk, finomra reszeljük és kimérünk belőle 20 dkg-ot. Nekem mindig kicsivel több lesz, azt elszoktam nassolni. Két tojást egyesével felütünk egy keverőtálba. Hozzá szórjuk a cukrot, a sót és habverővel 2-3 percig keverjük, amíg kicsit halványabb és habosabb lesz. Belereszelünk 1 teáskanálnyi gyömbért, de használhatunk hozzá őrölt gyömbérport is. Fűszernek még 1 teáskanál fahéjat szórunk bele és az olajat lassan hozzácsorgatva alaposan kikeverjük.

2. A lisztbe szitáljuk a sütőport, a szódabikarbónát és összekavarjuk. Hogy ne legyen csomós, először a liszt harmadát keverjük a tojásos masszába, majd jöhet még egy adag, amivel simára keverjük. Ekkor lazításképpen dolgozzuk bele a répa felét, majd a maradék lisztet. Ha szép sima jöhet bele többi a répa is.
Számos finomsággal lehet dúsítani a tésztáját. Mi kandírozott narancshéjat szoktunk bele tenni, de jöhetne még bele mazsola, dió, mogyoró, kókusz pehely és aszalt barack is.

3. A kész masszát sütőpapírral bélelt formába szedjük, elsimítjuk és előmelegített sütőben, 60 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

*Alsó-felső mód, nem légkeverés.

Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.

1 Response

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .