A ragacsos csirke, elkészíthető bő olajban sütés nélkül is. Szerintem sütőben, kevés olajjal sokkal finomabb a ragacsos csirke, jó sok zöldséggel tálalva.

Ragacsos csirke sütőben sütve, egyszerűen

Előkészítési idő 20 perc
Főzési idő 40 perc
Elkészítési idő 1 óra
Adag 4
A ragacsos csirke, elkészíthető bő olajban sütés nélkül is. Szerintem sütőben sütve, kevés olajjal sokkal finomabb lesz a ragacsos csirke, jó sok zöldséggel tálalva.

Hozzávalók

A fűszeres csirkemellhez és zöldségekhez:

  • 1 db tojás
  • 1 db fokhagymagerezd (ízlés szerint lehet több)
  • só és frissen őrölt bors
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 fej brokkoli
  • 20 dkg kelbimbó
  • 4 evőkanál olaj
  • 5 dkg finomliszt (BL55)
  • ½ teáskanál füstölt paprika

A gyömbéres mázhoz:

  • 3 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál rizsecet (vagy fehérborecet)
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál gyömbér (reszelve)
  • 1 teáskanál szezámmag

Elkészítés 

  • A sütőt melegítsük elő 220 fokra, alsó-felső mód, légkeverés nélkül. A húshoz egy tojást felütünk egy tálkába. Egy gerzed fokhagymát megroppantunk, megpucolunk és finomra aprítjuk. A fele megy a tojáshoz, a felét félretesszük a zöldségekhez. A tojást fűszerezzük sóval és borssal, majd alaposan keverjük össze.
  • A csirkemelleket vágjuk vastagabb csíkokra és egyesével forgassuk bele a tojásos pácba.
  • Egy kisebb lábosba tegyünk fel 1 liter vizet 1 teáskanál sóval. Amíg várjuk, hogy felforrjon, a megmosott brokkolit vágjuk falatnyi darabokra. A megmosott kelbimbóknak vágjuk le az alját és szedjük le a külső, elöregededtt leveleit is. Az előkészített zöldségeket tegyük a forrásban lévő vízbe 3-5 percre. A vibráló színűre főtt zöldségeket szedjük ki egy tálra.
  • Egy nagy tepsit alaposan kiolajozunk. A panírozáshoz a lisztbe keverünk 1 csipet sót, a füstölt paprikát, és 1 csipet frissen őrölt borst is. A húsokat meghempergetjük és a tepsire tesszük. Természetesen lehet nagy tételben is egy tálban egyszerre többet is a fűszeres liszttel összerázni.
  • Mellé jöhetnek az előfözött zöldségek. A tetejüket is spricceljük meg kevés olajjal. A zöldségeket fűszerezzük 1-1 csipet borssal, sóval és a félretett fokhagymával. Kicsit forgassuk össze és mehet is az előmelegített sütőbe 10 percre. Ekkor forgassuk át őket és süssük további 10-15 perc alatt készre. Mielőtt kivesszük bökjünk meg egy húst, ha puha akkor már jó.
  • Amíg sül a mázhoz egy kisebb lábosba mérjük a ketchupot, mézet, fehérbor vagy rizsecetet és a szójaszószt. Reszeljünk bele friss gyömbért és kevergetve főzzük forrásig.
  • A megsült húsokat forgassunk meg alaposan a mázban. Tálaljuk rizzsel és szezámmaggal meghintve.
Szerző: Wichmann Anna
Alapanyag ár: 2000 Ft
Recept kategória: Főétel
Konyha: Kínai
Kulcsszó: kínai csirke, ragacsos csirke

 

 

 

Hozzászólás írása

Recipe Rating




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .