fbpx

A csillag mintás sütikből nem tud a fiam kiszeretni. Így lett csillagos piskóta tekercs. Eszméletlen, hogy egy pár csillag mennyire fel tudja dobni a legegyszerűbb süteményt is.

Piskótához:

8 tojás
8 evőkanál átszitált liszt
5 evőkanál porcukor (a normális háztartásokban ez 8 evőkanál, de én nem szeretem túl édesen)
1 evőkanál vaj
1/2 teáskanál sütőpor (biztos, ami biztos alapon, de elhagyható)
1 késhegynyi só
1 teáskanál vanília kivonat

Süteménytetováló papír

Töltelék:

10 evőkanál (házi) baracklekvár
1 evőkanál friss citrom lé
1 teáskanál rum (felnőtt résztvevők esetén 2 evőkanál)

Hagyományos, vajas piskótát kell sütni. A sütőt 200C°-ra előmelegítem. Tojásokat szétválasztom, a fehérjéket a sóval kemény habbá verem, majd gyorsan kikeverem a tojások sárgáját a vajjal és a cukorral. Majd felváltva adom hozzá a lisztet és a fehérjét óvatosan, kanalanként beledolgozva a sárga masszába. Nekem így a legkönnyebb, alig-alig törik meg a hab.
A nagy tepsibe beleszabom a csillagos papírt a csillagokkal felfelé, majd beleöntöm a piskóta tésztáját. A tepsit párszor az asztallaphoz ütögetem, hogy a buborékok feljöjjenek. 15 perc alatt készre sütöm. Amint kész van, áthúzom egy konyharuhára és a papírral együtt feltekerem jó szorosan. Így hagyom kihűlni.

Addig a baracklekvárt a citromlével és a rummal összeforrósítom, hogy a lekvárt jól átjárja a két íz.

A már kihűlt tekercset a még langyos lekvárral megtöltöm, feltekerem. Hűtőbe teszem tálalásig. Könnyen szeletelhető, sokféleképpen variálható sütemény.

Papír újfent a Keserédesből.

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .