Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Párolt rizs főzése ◾ EGYSZERŰ GYORS RIZS

A rizs főzésre is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás. Nekem mindig is az vált be, ha átmosom, lepirítom és csak utána párolom meg. Így sokkal ízesebb, finomabb lesz.

Hozzávalók 4 adaghoz:
2 dl rizs
2 evőkanál olaj
3 szál petrezselyem
1 teáskanál só

Elkészítés:

1. A rizsből kimérünk 2 dl-t és folyó víz alatt hosszasan átmossuk, hogy a felesleges rizsliszt kimosódjon és ne legyen nagyon ragacsos főzés után. Hagyjuk alaposan lecsöpögni, hogy könnyebb legyen megpirítani.

2. Egy lábost magas lángon felhevítünk és belecsorgatjuk az olajat. A rizs kevergetve addig pirítjuk, amíg a szemek kifehérednek és pár szem megbarnul. A barna szemek, finom ízt adnak majd a többinek a főzés során. Közben van időnk finomra aprítani a petrezselymet. Nem kötelező használni hozzá, jó lesz anélkül is, ez ízlés kérdése.

3. Felöntjük 4 dl vízzel, fűszerezzük a petrussal, sóval, átkeverjük, majd lefedjük. Közepes lángon addig főzzük, amíg látjuk a vizet. Ha már csak a rizst látjuk a tetején vegyük a legkisebb lángra alatta a tüzet és 10 percig főzzük. Ekkor zárjuk el és készen is vagyunk. Jót tesz neki, ha adunk még 20 perc pihenőt, mielőtt egy villával átlazítanánk az egészet, de ha idő hiányban vagyunk, akkor azonnal tálalhatunk.

Tipp: Teljesen mindegy mennyi rizst szeretnél főzni. A lényeg, hogy egy pohárnyi rizshez, két pohárnyi víz kell. Ha két pohár rizst főznél, akkor 4 pohár víz kell hozzá. Mindig a rizs mennyiségének a duplája.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..