fbpx

Ez egy tipikus sváb csemege, családi hagyomány. Bármilyen gyümölcsből lehet készíteni, ez a mi kedvenc variációnk.

50-90 dkg meggy, cseresznye
2 dl tejszín
2 dl tejföl
2 dl joghurt
20 dkg babapiskóta

A babapiskótákat egy edény aljára helyezzük, kicsit megtördeljük. Egyenletesen rászórjuk a gyümölcsöt. A tejtermékeket simára keverjük, majd egyenletesen a tálba öntjük, igyekezve, hogy mindenhol befedje. Cukrozni nem kell. Legalább 3 órára behűtjük.

Az összeállítása nem több 10 percnél. A tejtermékek különböző erjesztési kultúrája nagyon finom egyveleggé érik össze. Fokozottan ajánlom a kipróbálását.
Van, hogy csak tejfölt használok magában, úgyis nagyon finom. Illetve babapiskóta helyett, szoktam háztartási kekszet.

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .