Bármilyen gyümölcsből lehet készíteni, nálunk szezonról-szezonra változik.
50-90 dkg eper, meggy, cseresznye magozva
2 dl tejszín
2 dl tejföl
2 dl joghurt
20 dkg babapiskóta
A babapiskótákat egy edény aljára helyezzük, kicsit megtördeljük. Egyenletesen rászórjuk a gyümölcsöt. A tejtermékeket simára keverjük, majd egyenletesen a tálba öntjük, igyekezve, hogy mindenhol befedje. Cukrozni nem kell. Legalább 3 órára behűtjük.
Az összeállítása nem több 10 percnél. A tejtermékek különböző erjesztési kultúrája nagyon finom egyveleggé érik össze. Fokozottan ajánlom a kipróbálását.
Van, hogy csak tejfölt használok magában, úgyis nagyon finom. Illetve babapiskóta helyett, szoktam háztartási kekszet.
Vélemény, hozzászólás?