Egy igazi nyári fogás, ami minden kerti sütögetés sztárja lehet. A mártás és a pita már csak a ráadás.
📖 Recept
Marokkói csirkenyárs, tzatziki mártással
Hozzávalók
A marokkói csirkéhez:
- 2 dl görög joghurt
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál fokhagymapor (vagy 2 gerezd fokhagyma)
- ½ db citrom reszelt héja (kezeletlen vagy bio)
- só és frissen őrölt bors
- 60 dkg csirkemellfilé
A tzatziki mártáshoz:
- 1 db kígyóuborka
- 2 dl görög joghurt
- ½ db citrom reszelt héja (kezeletlen vagy bio)
- 8 dkg fetasajt
- 2 ág kaporlevél
- 1 teáskanál fokhagymapor (vagy 2 gerezd fokhagyma)
- só és frissen őrölt bors
Elkészítés
- A joghurtot a fűszerekkel egy tálban kikeverjük. A húst kockákra szeleteljük és beleforgatjuk a pácba. Minimum 30 percet de akár egy egész éjszakát pácoljuk. Majd tűzzük fel nyásra és parázs felett vagy serpenyőben forgatva süssük 10 perc alatt készre.
Tzaztiki mártás:
- Az uborkát daraboljuk egy késes robotgépbe és adjuk hozzá a többi alapanyagot. Aprítsuk teljesen finomra, mártás állagúra. Tálalásnál csepegtessünk rá olívaolajat is. A hússal és pitával tálaljuk.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Vélemény, hozzászólás?