Már említettem, hogy a desszertek világában kalandozva, minden szigeten rátalálok egy kis mákos sarokra.
Az első mákfagyim nem lett jó. Tettem bele lime héjat és némi citromlevet. Nem kell az bele. Jobb nélküle.
7 dl zsíros tej langyosítva (én mondjuk nem is használok 3,6%-nál kevesebbet)
3 dl habtejszín
4 tojás sárgája
vanília
1,5 csésze gyümölcscukor (1,5 dl)
6 ek mák
A mákot ledarálom. A tojások sárgáját kikeverem a vaníliával és a cukorral. Majd lassan felöntöm a langyos tejjel. Erős tűzön folytonosan kevergetve, addig főzöm, amíg nem sűrűsödik be. Nem kell felforralni. A tűzről lehúzva, hozzá öntöm a tejszínt. Megvárom, hogy kihűljön és csak akkor teszem bele a darált mákot. Semmiképpen sem előbb. Fagyigép, majd zsupsz a hűtőbe.
Eleinte az összes mák lesüllyed az aljára, de a sok kavargatás alatt
szépen egyenletesen eloszlik és a hűtés miatt úgyis marad.
Vélemény, hozzászólás?