Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Light gombaragu ◾ GYORS ÉS EGYSZERŰ ÉTEL

Ebben a diétás ételben a csavart a szójaszósz és a sűrített paradicsom adja, amitől annyira intenzív ízű lesz, mintha órákig sütöttük volna lassú tűzön. Ráadásul kevés alapanyag kell hozzá, gyorsan elkészül és még diétás is. Ennél nem is kell több, ugye? Nálunk szerencsére mindenki szereti a gombát, így ideális karanténkonyha elem is.

Hozzávalók 2 személyre:
25 dkg csiperke gomba
3 evőkanál olaj
1-2 újhagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál sűrített paradicsom
4-5 evőkanál szójaszósz
3 dl tejföl (vagy vegánoknak kókusztejszín egy kevés citromlével)
1 csipet frissen őrölt bors

Tálaláshoz:
párolt rizs vagy tészta

Elkészítés:

1. Közepes hőfokon felhevítünk egy serpenyőt. A megtisztított gombákat felszeleteljük és 1 evőkanál olajon a felét rázogatva barnára pirítjuk. Ha elkészült félretesszük és újabb 1 evőkanál olajon lepirítjuk a maradékot is.

2. Közben feldaraboljuk a hagymát és a fokhagymát is. A pirított gombát kiszedjük és 1 evőkanál olajon 2-3 percig sütjük a hagymákat. Jöhet hozzá a sűrített paradicsom is, amivel kicsit átkeverjük majd felöntjük a szójaszósszal. 1-2 percig kevergetjük, amíg mázszerűen besűrűsödik és visszaszedjük rá a gombákat. Forgassuk át, hogy minden szeletet bevonjon a fűszeres máz, majd keverjük bele a tejfölt is. Fűszerezzük kevés borssal és 4 -5 perc alatt főzzük készre. Végül tálaljuk a párolt rizzsel.

Ha nem vagy jártas a rizs elkészítésében, itt megnézheted, hogyan készítem:

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..