Nagy reményeket fűztem ehhez a recepthez. Puha belsőt reméltem, ám helyette ropogós, nagyon kókuszos kekszet kaptam. Kifejezetten jó lett, bár nekem kicsit zsíros. Legközelebb kevesebb vajat teszek bele, az biztos, meg az is, hogy nem most sütöttem utoljára.
7 dkg teljeskiörlésű liszt
8 dkg rétes liszt (természetesen lehet használni bármilyen lisztet, csak 15 dkg legyen összesen)
1 tojás
15 dkg barna cukor
20 dkg vaj/margarin
10 dkg kókuszreszelék
1/2 citrom reszelt héja
1/2 tk szódabikarbóna
pici só
A vajat, cukrot, citromhéjat és tojást jól összehabosítom robotgéppel. A lisztet jól összekeverem (én személy szerint, zacskóba szórom az egészet és ott rázom össze) a sóval, szódabikarbónával és kókuszreszelékkel, majd a vajas részhez keverem. Fél óra a hűtőben. Sütőt 180 C°-ra hergelem. Kettő tepsi, vajazása vagy sűtőpapírozása. Kanállal kis halmokat szaggatok, egymástól jó messze, mert ez nő, mint a disznó. Vízes kézzel lelapítgatom egy kicsit, mint egy csapás vonalat mérve a terjeszkedésének és mehetnek a sűtőbe. Én egyszerre sütöm a két tepsit, így 14 perc kellett nekik (akkor jó, ha szép barna). Rácson kellene hűteni, de én lusta voltam, így is tökéletes lett.
Vélemény, hozzászólás?