Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Klasszikus tojáskrém recept ◾ EGYSZERŰEN, LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

Kinek mi jut eszébe a tojáskrémről? Menzás emlékek vagy kényelmes családi reggelik? Nekem azok a hihetetlenül finom olasz, tramezzini szendvicsek, amik jól meg voltak töltve vele. Fogalmam sincs, hogy a régi időkben, milyen úton jutott ilyen szendvics a boltba, de mindig volt 2-3 íz és ebből az egyik tojásos volt üzembiztosan. Aztán, amikor először készítettem megdöbbentem, hogy mennyi vaj/zsír és majonéz kellene bele, ezért inkább tejföllel könnyítettem a recepten.

Hozzávalók 6-8 személyre:
10 db tojás
1-3 újhagyma (ízlés szerint, mennyire hagymásan szereted)
kis csokor petrezselyem
3 evőkanál tejföl
3 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár (én csípős, Dijonival szeretem)
5 dkg puha vaj
só és frissen őrölt bors

Elkészítés:
1. A tojásokat megtisztítjuk és egy lábosba szedjük. Annyi vizet öntünk rá, hogy egy bő ujjnyira ellepje és nagy lángon felforraljuk. Forrástól számítva 8 percig főzzük majd vegyük le a tűzről és szedjük át egy tál hideg vízbe. Pár perc elteltével pucoljuk meg mindet.

2. Vágjuk félbe, hogy könnyebb legyen összetörni és egy villával vagy krumplinyomóval törjük finomra. Szórjuk rá a finomra vágott hagymát és a petrezselymet. Majd kanalazzuk hozzá a tejfölt, majonézt, mustárt, vajat és keverjük össze. Ha krémesebben szeretnénk, akkor adjunk hozzá még több tejfölt. Végül fűszerezzük sóval és borssal.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..