Többen kértetek kínai ételeket tőlem, aminek nagyon örülök, mert sok kedvencem van. Nehéz is volt eldönteni, hogy melyikkel kezdjem a sort. A nagyon népszerű kínai tészta és ragacsos csirkének is biztosan sikere lenne nálatok, de én végül ennél az egyszerű tojásos paradicsomnál döntöttem, mert talán kevesebben ismerik, pedig csupán 5 fő alapanyagból áll és nagyon egyszerűen elkészíthető.
A sok bonyolult étel között nekem is felüdülés néha olyanokat főzni, amiket pik-pak össze lehet dobni és szinte mindig van itthon hozzá minden.
Persze lehetne fokozni gyömbérrel, fokhagymával, csilivel, szecsuáni borssal, stb.. de ez 5 alapanyag is pont elég egy tökéletes vacsorához.
📖 Recept
Kínai tojásos paradicsom recept
Hozzávalók
- 30 dkg paradicsom
- 6 db tojás
- ½ teáskanál só
- ½ db vöröshagyma (lehet egy egész is)
- 3 evőkanál olaj
- 3 evőkanál szójaszósz
- 3 evőkanál ketchup
- ¼ teáskanál frissen őrölt bors
Elkészítés
- A paradicsomok héját vékonyan bemetsszük és egy tálban leforrázzuk őket. Hagyjuk 5 percet állni. Addig a tojásokat egyesével felütjük, sózzuk és felverjük.
- A hagymát meghámozzuk és apróra felvágjuk. A paradicsomokat meghámozzuk és falatnyi darabokra vágjuk. A serpenyőt felhevítjük, beleöntünk 1 evőkanál olajat és a tojásból lágy rántottát sütünk. Tegyük félre hűlni.
- A serpenyőbe jöhet 2 evőkanál olaj és a seperjük rá a hagymát. Sózzuk meg, hogy könnyebben megpuhuljon. Ha már összeesett mehet rá a padicsom a híg kiengedett leve nélkül.
- Ízesítsük a szójaszósszal, ketchuppal, frissen őrölt borssal. Kevergetve főzzük 2-3 percig. Jöhet rá vissza a rántotta, amit törjünk falatnyi darabokra és forgassuk át a paradicsomos raguval. Tálaljuk párolt rizzsel. A párolt rizs elkészítését itt találod.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Katszi
Köszönet ezért a klassz, nagyon gyors receptért! Már ettem ilyet kínai étteremben, nem gondoltam volna, hogy ennyire egyszerű. Home office-ban dolgozva, fél órás ebédszünetben is simán elkészült (bár egy kicsit "csaltam", és konzerves hámozott-kockázott paradicsomból csináltam).
Annus
Jaj, de örülök neki 😊 Köszönöm szépen a visszajelzést.