fbpx

50 dkg liszt
20 dkg margarin
1 ek. cukor
1 dl tejföl
2 dkg élesztő
1 tojás sárgája
kevés tej
csipet só

1 egész tojás

Elkészítés: Az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojás sárgáját, a megkelt élesztőt, sót. Tejjel, tejföllel összeállítjuk és 1 órát pihentetjük. 3 milliméter vastagságúra kinyújtjuk, fánk szaggatóval karikákat vágunk belőle, lekvárral/ gesztenyével/mákkal megtöltve kifliket formálunk. A tojást jól felverjük és megkenjük vele a kifliket sütés előtt.

Ha cukrászdai márványosat szeretnénk, azt úgy kell, hogy lekened először tojásfehérjével és hagyod 15 percig száradni. Aztán lekened a tojás sárgájával/lehet ebben is fehérje/ és úgy tolod be a sütőbe sülni.

Forró sütőben megsütjük és még forrón porcukorban megforgatjuk.

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .