Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hihetetlen kenyér ◾ GLUTÉN ÉS MINDEN MENTES

Egészen elképesztő, hogy mindenféle adalékanyag és kényszer megoldások nélkül ilyen puha és finom ízű kenyeret lehet sütni glutén és minden mentesen. Nincs benne se tojás, se rejtett kalória, hogy ehető legyen. Szendvicsnek is tökéletes, de lecsó szaftot tunkolni se utolsó… Mindegy, hogy allergia vagy diéta miatt próbálod ki. Nem fogsz csalódni benne.
Nálunk most a trikolor quinoa volt akciós a boltban, ezért vettem ilyet, de nyugodtan lehet használni helyett a simát is. Nagyon jól bírja a fagyasztást. Én szeletelve zacskózom be és este annyit teszek át a sima hűtőbe, amennyi kelleni fog másnap. Elég szaftos kenyér, így sütés után még 3. napon is finom puha.

13,5 dkg quinoa (lehet sima vagy vegyes színű)
13,5 dkg köles
4 evőkanál útifű maghéj
1 evőkanál rizsecet (lehet fehérborecet is helyette)
3 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só

Elkészítés:

  1. A quinoát és a kölest összekeverjük egy tálban, felöntjük másfél liter vízzel és 24 órára hűtőben hagyjuk ázni. Az idő leteltével alaposan átöblítjük lecsöpögtetjük és egy késes aprítóba szórjuk.
  2. Egy kis tálkában a 4 evőkanál útifű maghéjat elkeverjük 2,3 dl vízbe és 10 percig állni hagyjuk. (Ez pont 2 dl és 2 evőkanál víz, ha esetleg nem mérleggel akarod kimérni.) Közben a sütőt 160 fokra előmelegítjük és egy vekni formát sütőpapírral bélelünk.
  3. Addig is mehet a magokhoz az ecet, olaj, cukor, szódabikarbóna és a só. Belekanalazzuk a zselévé duzzadt útifű maghéjat és 3 percig dolgozzuk a késes robotgéppel vagy turmixxal. Az a lényeg, hogy a magok nagy részét törje finomra, de maradjanak benne magok egyben is. (Nem lehet elrontani. Ne aggódj!) Belesimítjuk a masszát az előkészített formába, alaposan lesimítjuk egy spatulával vagy a kezünkkel és az előmelegített sütőbe tesszük 90 percre sülni. Feltétlen végezzünk tűpróbát. Ha a közepe még ragacsos, akkor süssük tovább. A formában hagyjuk kihűlni, utána lehet szeletelni.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .