fbpx

A különleges aprósütemények között, nálam kiemelt helyen szerepel a habcsókos keksz. A linzer tészta habcsókkal töltve látványos eleme a süteményes tálnak, és nagyon finom is. A készítése egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek kinéz a süti. Te is simán meg tudod csinálni. A receptvideóban mutatom is, hogyan készítsd.

Szabályos sütemények

Szerintem az apró sütiknél a legfontosabb, hogy szép, egyforma méretűre készítsük őket, ezért én vonalzó mentén bejelölöm 2 centinként. Így könnyebben vágjuk végig egyforma méretű csíkokra. A recept videóban megmutatom minden lépését.

Habcsók önmagában

Ha esetleg marad a bekevert habcsókból készíts belőle kis halmokat a kekszek mellé és süssed meg őket. Nagyon finomak magukban is, de akár torta dísznek is használhatod. Csak arra ügyelj, hogy sütés közben a kekszek növekedni fognak, így távolabb tedd őket egymástól.

Habcsókos keksz recept

Előkészítési idő 10 perc
Főzési idő 20 perc
Elkészítési idő 30 perc
Adag 15 db
A különleges aprósütemények között, kiemelt helyen szerepel a habcsókos keksz. A linzer tészta habcsókkal töltve látványos ajándék lehet.

Hozzávalók

A kekszhez:

  • 1 db tojássárgája (L-es méret)
  • 10 dkg vaj (puha)
  • 7 dkg porcukor
  • ½ db citrom (kezeletlen)
  • 1 evőkanál vaníliakivonat (vagy vaníliáscukor)
  • 20 dkg finomliszt (BL55 + a nyújtáshoz)
  • 1 csipet
  • ½ teáskanál sütőpor

A habcsókhoz

  • 1 db tojásfehérje (L-es méret)
  • 14 dkg porcukor
  • 5-6 csepp citromlé

Elkészítés 

  • A sütőt melegítsük elő 150 fokra (alsó-felső mód, légkeverés nélkül), egy lapos tepsire terítsünk sütőpapírt. Egy tojássárgáját a vajhoz adjuk. Szórjuk meg a cukorral és robotgéppel keverjük habosra és halványsárgára. Reszeljünk hozzá a citromhéjat és vaníliakivonattal is ízesítjük. Keverjük az ízanyagokkal is simára.
  • A liszthez szórjuk a sót, a sütőport és összekeverjük. Így adjuk a vajas keverékhez és dolgozzuk bele. A kész tésztát tegyük a hűtőbe 20 percre, hogy nyújthatóra dermedjen. Addig készítsük el a habcsókot.
  • A tojásfehérjét kezdjük el verni egy kézi robotgéppel és több részletben szórjuk bele a porcukrot. Csepegtessünk hozzá kevés citromlevet és keverjük tovább 5 percig, amíg kemény és fényes lesz a hab.
  • A tésztát enyhén lisztezett deszkán formáljuk téglalap alakúra és nyújtsuk ki. 20 x 30 cm-es téglalapra. Szedjünk rá a habcsókból és terítsük el. Lehet, hogy a tésztára nem fér rá az összes habcsók. 3-4 mm vastagon kenjük meg. A felső és az alsó szélén is hagyjunk üresen egy keskeny sávot. Egyesével tekerjük fel és tegyük a sütőpapírral bélelt tepsire egymástól távol, hogy legyen helyük nőni. Ha maradt a habcsókból, azt kanalazzuk a kekszek mellé. Majd tegyük az előmelegített sütőbe 20-25 percre sülni.
Szerző: Wichmann Anna
Alapanyag ár: 500 Ft
Recept kategória: Desszert
Konyha: Magyar
Kulcsszó: csokis keksz, habcsók, karácsonyi süti

 

Még több süti recept videók, ide kattintva.
Csirkemell videós receptek, ide kattintva.
Egyszerű receptek videóval, ide kattintva.
Gyors receptek videóval, ide kattintva.

Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!

Hozzászólás írása

Recipe Rating




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .