A gesztenyés hókifli az egyik kedvenc téli sütim. Alap, hogy karácsonyra kell gesztenyés hókifli is, ami nálam idén keksz lett. Pont olyan a tésztája, mint a hókiflinek, csak dió helyett gesztenye van benne, amitől porhanyósabb lesz és a tésztája jobban formázható, így kifli helyett inkább kiszúrtam őket hópehely mintára.

Nem csak ilyenkor szezonjában használom, gyakran előkerül pár szem a fagyasztóból tavasszal vagy nyáron is.

A gesztenyés hókifli elkészítése videó

Hozzávalók 70 db
közepes méretű kekszhez:
21 dkg natúr gesztenyepüré
16 dkg puha vaj
1/2 narancs (kezeletlen vagy bio)
9 dkg porcukor + 5 dkg a hintéshez
1/2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál rum
1 teáskanál őrölt fahéj
21 dkg finomliszt + a nyújtáshoz

A gesztenyés hókifli elkészítése:

1. A gesztenyepürét egy tálban villával összetörjük, majd két részletben belekeverjük a vajat is. Belereszeljük a fél narancs héját, beleszórjuk a porcukrot, a sütőport és alaposan összekeverjük. Ízesítjük rummal és fahéjjal (leállt a kamera, ezért nem látszik a felvételen) és végül a liszttel egynemű tésztává dolgozzuk össze.

2. A tésztát kettévágjuk és fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük. (Akár 3-4 nappal korábban is elkészíthetjük vagy fagyaszthatjuk is a tésztát, ha még korábban szeretnénk elkészíteni.)

3. A sütőt 160 fokra előmelegítjük és 2 nagy tepsire sütőpapírt terítünk. A hideg tésztából egyet kiveszünk és enyhén lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk és kekszkiszúróval formákat szaggatunk belőle. Tepsire sorakoztatjuk őket és a maradék tésztát újra összegyúrjuk, nyújtjuk és szaggatjuk, amíg tart a tészta. Előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. A tepsin hintsük meg őket porcukorral alaposan. Tároljuk jól záródó dobozban maximum 2 hétig.

Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .