A gesztenyés hókifli az egyik kedvenc téli sütim. Alap, hogy karácsonyra kell gesztenyés hókifli is, ami nálam idén keksz lett. Pont olyan a tésztája, mint a hókiflinek, csak dió helyett gesztenye van benne, amitől porhanyósabb lesz és a tésztája jobban formázható, így kifli helyett inkább kiszúrtam őket hópehely mintára.
Nem csak ilyenkor szezonjában használom, gyakran előkerül pár szem a fagyasztóból tavasszal vagy nyáron is.
📖 Recept
Gesztenyés hókifli, hókeksz
Hozzávalók
- 21 dkg gesztenyepüré (natúr)
- 16 dkg teavaj (puha)
- ½ narancs (kezeletlen vagy bio)
- 9 dkg porcukor (+ 5 dkg a hintéshez)
- ½ teáskanál sütőpor
- 2 evőkanál rum
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 21 dkg finomliszt (+ a nyújtáshoz)
Elkészítés
- A gesztenyepürét egy tálban villával összetörjük, majd két részletben belekeverjük a vajat is. Belereszeljük a fél narancs héját, beleszórjuk a porcukrot, a sütőport és alaposan összekeverjük. Ízesítjük rummal és fahéjjal (leállt a kamera, ezért nem látszik a felvételen) és végül a liszttel egynemű tésztává dolgozzuk össze.
- A tésztát kettévágjuk és fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük. (Akár 3-4 nappal korábban is elkészíthetjük vagy fagyaszthatjuk is a tésztát, ha még korábban szeretnénk elkészíteni.)
- A sütőt 160 fokra előmelegítjük és 2 nagy tepsire sütőpapírt terítünk. A hideg tésztából egyet kiveszünk és enyhén lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk és kekszkiszúróval formákat szaggatunk belőle. Tepsire sorakoztatjuk őket és a maradék tésztát újra összegyúrjuk, nyújtjuk és szaggatjuk, amíg tart a tészta. Előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. A tepsin hintsük meg őket porcukorral alaposan. Tároljuk jól záródó dobozban maximum 2 hétig.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Ancsa
Isteni recept, mindenkinek ajánlom, köszönöm Annuska! ❤️
Tapasztalat: ha keksz formában csináljuk, nem érdemes túl vékonyra nyújtani, finomabb vastagabban.
Annus
Köszönöm a visszajelzést! 😊🤗🥰 Örülök neki, hogy megosztottad a tapasztalatodat is!
Erika
Melegen szórod rà a porcukrot?
Annus
Változó, hogy mikor szórom rá. Melegen jobban tapad rá, de nem mindig igénylem ezt. 😊
Kiss Eva
Megsutom biztos!
Annus
Örülök, hogy elnyerte a tetszésedett!😊🤗🥰
Bussy Zoltánné
Isteni receptek vannak .
Én mostanában csak a te recepteid alapján sütök .Nem csalódok benne .
Gratulálok 🙂
Annus
Jaj, nagyon örülök neki! Köszönöm szépen ezt a csodálatos visszajelzést 😊🤗🥰
Kiss Eva
Nagyon finom lett! Koszonom szepen Anna!
Annus
😊 Köszönöm szépen a visszajelzést.
Kiss Eva
Nagyon finom lett Anna!
Annus
😊 Köszönöm szépen a visszajelzést.
Kiss Eva
Nagyon finom lett! Koszonom szepen Anna! En kicsi fagylaltos kanallal gombocokat szaggattam ! Kivul picit ropogos,belul puha! Rum,narancs ,gesztenye kombinacio isteni! Korongokat is szaggattam,abbol kettot eperlekvarral osszeragasztottam es a tetejet fehercsokival csikokban athuztam!
Annus
Jaj, nagyon örülök neki! Köszönöm szépen ezt a csodálatos visszajelzést 😊🤗🥰