fbpx

Furcsa vonzalom fűz a gesztenyéhez. A natúr sült gesztenye mindent visz. A házi gesztenyepürém, ó istenem, mennyország. A gesztenyés sütik, golyók, egytől-egyig a brrrr kategóriába tartoznak. December elején ez eléggé frusztrált engem, mert a kisfiam szeretett volna gesztenyés sütit enni. Akkor variáltam neki össze ezt a gesztenyés, rumos, mazsolás, diós kockát.

Hozzávalók:

6 tojás
8 evőkanál porcukor
3 evőkanál darált dió (száraz serpenyőben kissé megpirítva)
4 evőkanál liszt
1 tk teáskanál sütőpor
csipet só

1/2 csésze szultán mazsola (kb. 7 dkg)
1 dl rum

Krém:
1/2 csomag vanília puding
2 dl tej
2 dl tejszín
4 ek cukor
35 dkg gesztenyepüré (bolti, vagy házi mindegy)
15 dkg vaj

10 dkg egész gesztenye, kis vizen párolva

Tészta: A mazsolát megmosom és kevés vízzel a mikróban addig melegítem, amíg nem duzzad meg egy kicsit. Leszűröm és ráöntöm a rumot.

Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelek. A lisztet, diót, sót és a sütőport összeforgatom. A tojások fehérjét kemény habbá verem. A vége felé a cukrot is hozzáadom. Aztán a sárgákat és a lisztes keveréket forgatom bele óvatosan. Tepsibe simítom és 180C°-on 25 perc alatt készre sütöm.

Krém: A fél csomag pudingot a tejjel, teszínnel és a cukorral megfőzöm, félreteszem hűlni. 10 perc múlva beledolgozom a gesztenyemasszát (i love kézimixer). Amikor elég hideg a vaj is jöhet hozzá. A rumos mazsolát már kanállal keverem bele, mert a mixer szétnyiszálja.

A kihűlt diós piskótát kettévágom. Megkenem a gesztenyés krémmel belül és a tetejét is. Beteszem a hűtőbe egy fél órára, hogy megdermedjen egy kicsit (ez decemberben a terasz volt), majd villával hullámokat rajzolok bele és a tetejét egész szem gesztenyékkel diszítem.

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .