Sült fügekrém, sonkával és mézzel

Whiskys fügefagyi házilag

A Whiskys fügefagyi kóstolás egy meghatározó pillanata volt életemnek. A Whiskys fügefagyi nem csak a maga kategóriájában listavezető. Egyszerűen leírhatatlanul krémes, és izgalmas. A Whiskys szósz az, ami ezt a szimpla fagyit a hedonista kategóriába emeli.

Hozzávalók 4 személyre:

10 dkg barnacukor
1,5 dl tejszín
2 dkg vaj
0,5 dl Whiskey
25 dkg füge, felkockázva
1 csipet só
3 dl tejszín
10 dkg sűrített tej

Elkészítés:

1. Egy lábosba szórjuk a cukrot és közepes hőfokon hagyjuk, hogy karamellé olvadjon. Ha már szép karamell színű, öntsük hozzá a tejszínt és kevergetve főzzük addig, amíg újra felolvad benne a karamell.

2. Adjuk hozzá a vajat, a Whiskey-t, a fügéket és 1 csipet sót is.

3. A tejszínből kemény habot verünk, majd lazán belefogatjuk a sűrített tejet. Belekanalazzuk a fügés karamellmártás felét és lágyan átforgatjuk. Egy jól záródó dobozba simítjuk. A tetejére is kanalazunk a fügés mártásból és végül minimum 6 órára a fagyasztóba tesszük dermedni. Tálalás előtt hagyjuk 15 percig felengedni, hogy krémesebb legyen.

Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .