fbpx

Mi 22-én megsütjük a beiglit, amit csakis a nagymama vezénylésevel lehet. Számszerűen 20 rúd mákos, 12 rúd diós. Nem, nem mindet esszük meg. Gyakorta jönnek váratlan vendégek és akkor ők ezt kapnak, ajándékba, mert a mienk világhíres a rokonaink világában. Ha véletlenül maradna és csömörünk lenne, lefagyasztjuk. Semmi baja nem lesz és február környékén jól esik nosztalgiázni. Így a reggelink, beigli tejjel.

Délben van nálunk az ebéd, és nincs karácsonyi vacsora.

Az ebéd.
Nincs leves, ilyenkor soha. Töltött káposzta van, ami tele van füstölt csülökkel, tarjával. Ezt esszük anyával és a mamákkal. A fiúk, öcsém, apám, fiam, férjem eszi a gesztenyés pulykát. Ami többnyire egy nagy pulyka combja megtöltve, megsütve.

A körete: krumpli, aszalt, -szilvával, -barackkal, -mazsolával, és friss ananásszal összesütve.

Ezután jön a beigli desszertnek és utána ajándék 🙂

 

Tudom fura, hogy nincs hal az asztalon, de nálunk senki nem szereti, férjet leszámítva, de ő eszik anyukájánál, ezért nem főzünk neki.

Ha valakit érdekel valamelyik recept, szívesen leírom.

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .