Ez tipikusan az a recept, amit egyrészt nem is az, csak pár szabály, másrészt tovább tart leírni, mint elkészíteni és befalni. Nem is tudom, hogy a fiam mártogatni vagy enni szereti jobban.
2-3 főre
30 dkg eper
15 dkg csoki (lehet fehér, tej, én 40%os Valrhona étcsokit használtam)
Ez tényleg, amennyi látszik: Csoki kispohárban megolvaszt, eper félig belemárt, alufólián/sütőpapíron dermedni hagy. Ham, hammm, hammmmmmmm.....
Amit muszáj betartani:
- minden eper legyen alaposan megszárítva a mosás után. Egy kis csepp víztől is elkezd pudingos állagot felvenni a csoki és oda az egész.
- 40% fölötti étcsokival nem nagyon harmonizál az eper. Láttam mondjuk fanatikusokat, akik 80%-os csokival is szerették, de nekünk nem jött be. Több vendégnél ne kockáztassunk. Fehércsokival, tejcsokival nincs ilyen probléma.
- ha nem azonnal akarjuk tálalni, elfogyasztani, akkor temperálás nélkül csíkos és enyhén szemcsés/grízes állagú lesz a csoki.
Vélemény, hozzászólás?