Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Egyszerű padlizsánkrém recept ◾ HIDEGTÁL KÉSZÍTÉSE

Azt hiszem erre a receptre különösen igaz, hogy ahány ház, annyi szokás, annyi padlizsánkrém. Én pl. nem szeretem elnyomni a padlizsán ízét hagymával és fokhagymával, ezért megsütöm őket és nem nyersen teszem bele. Ezekből mindig többet sütök, mert nagyon sok ételhez fel lehet használni a sült hagymákat vagy csak simán feldobni velük egy szendvicset. Sajnos a padlizsánkrém nem jól fagyasztható, de a sült padlizsánból be lehet tárazni.

Hozzávalók 4 személyre:

2 padlizsán
2-3 hagyma (ízlés szerint)
2-3 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
4 evőkanál olaj
só és frissen őrölt bors
oregánó
füstölt paprika
4-6 evőkanál görög joghurt vagy tejföl
2-3 szár petrezselyem

Elkészítés:

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és egy tepsit alufóliával kibélelünk. A padlizsánokat megmossuk, a két végét levágjuk, felezzük és mélyen beirdalva a tepsire tesszük őket. A hagymákat félbevágva mellé pakoljuk, a fokhagymagerezdeket pedig a héjával együtt. Meglocsoljuk kevés olajjal és fűszerezzük 1-1 csipet sóval, borssal, oregánóval és füstölt paprikával.

2. Az előmelegített sütőben 20 percig sütjük, ekkor kivesszük és a megsült hagymákat félretesszük. A padlizsánokat még tovább sütjük, amíg megpuhulnak. Kb. 15-20 perc még. Egy fogpiszkálóval több helyen szúrjuk meg, hogy elég puhára sültek-e. Ha igen, hagyjuk langyosra hűlni.

3. Egy deszkán kaparjuk ki a húsukat, villával nagyjából törjük pépesre és, szedjük egy keverőtálba. Aprítsunk hozzá annyi sült hagymát, amennyire hagymásan szeretjük. Én kevéssel szeretem, de ahány ház, annyi szokás. A fokhagymára ugyanez igaz. Van, aki belekaparja mindhárom gerezd puha húsát, nekem elég bele 1 gerezd.

4. Hozzákeverünk annyi joghurtot, amitől még nem lesz túl híg és újra sózzuk, borsozzuk. Végül felaprítjuk a petrust és belekeverjük.

Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!

Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .