fbpx

Ez egy nagyon gazdag sütemény, nem is lehet belőle sokat enni.

30 dkg liszt;
15 dkg darált dió;
10 dkg porcukor;
20 dkg vaj vagy margarin;
1 tojás vagy 2 tojás sárgája
1-2 csomag vaníliás cukor;
1/2 teáskanál szódabikarbóna és egy csipet sütőpor
1-1/2 citrom reszelt héja

Házi barack vagy málna lekvár

Kevés étcsokoládé, díszítéshez.

Az összes hozzávalót gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, hogy ne lágyuljon nagyon meg a kezünk melegétől a tészta. Nem baj, ha morzsalékos marad egy kicsit.

Lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk, majd 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk. Bármilyen formával ki lehet szaggatni és ajándékba szántam, ezért esett a szívre a választásom.

Előmelegített, 200°C fokos sütőben néhány perc alatt, megsütjük. Akkor jó, ha nem barnul meg csak egy kicsi színe lesz, mert még hűlés közben is sül egy kicsit. A linzer tészták halála a túlsűtés, azzal elvész az összes zamat.

Lehet enni magában is, vaniliás porcukorba forgatva.

Én lekvárral tapasztottam össze 2-2 darabot és a tetejét, vékonyan becsíkoztam étcsokoládéval. Amit rendkívül prosztó módon úgy készítek, hogy 4-5 kocka étcsokit, egy bögrébe dobok, majd a mikróban megolvasztok 2 perc alatt lassan. Aztán egy kanállal a bögre fölött csíkokat húzok a szívekre. Zsírpapír, száradás, és már kész is van a szeretett teljes ajándék.

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .