A cukkinifasírt egy klassz nyári ebéd, de szuper szendvicsalapanyag is lehet. A cukkinifasírt ízét sok irányba el lehet vinni, de nekem szimplán sóval, borssal és egy kis kurkumával a legfinomabb ez a változat.
A gyerekek kedvence
Ha a gyereked csak virslit, pizzát és melegszendvicset eszik, akkor feltétlenül vesd be nála ezt a receptet. Az mellett, hogy nagyon egyszerű elkészíteni, teljes mértékben gyerekbarát is. Ráadásul így jó sok zöldséget tudsz a gyerek étrendjébe is csempészni. Meg lehet nyitni vele az utat a többi zöldség felé. Ha már a cukkinifasírt lecsúszik, akkor jöhet egy kis párolt zöldség keverék a krumplipüré és a rizs mellé. Így nem arra alapozva nevelődik rá a zöldségevésre, hogy folyton át van verve velük.
Egészséges cukkini
A cukkini Nyugat-Indiából és Mexikóból indult világhódító útjára. Nagyon jó C-vitamin, folsav, kálium, kalcium, foszfor, mangán és cink forrás is. A legízletesebb cukkini általában a 25 cm-es hosszúak. Alatta túl zsenge az ízük, felette meg már nagyon sok vastag magot tartalmazhat. A cukkini tény, hogy egészséges, de viszonylag semleges alapanyag. Pont emiatt nagyon sokoldalúan lehet elkészíteni. Az oldalamon már van is belőle jó pár cukkinis étel, amit a recept alatt megtalálsz a receptes videókban.
📖 Recept
Cukkinifasírt recept
Hozzávalók
- 1 db tojás
- 1 db cukkini (25 dkg)
- 5 dkg finomliszt (BL55)
- ½ teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál kurkuma (elhagyható)
- 1 csipet fekete bors (frissen őrölt)
- ½ csokor snidling (vagy apróra vágott hagyma)
- 1 csokor petrezselyem
- kevés olaj a sütéshez
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés
- Az előkészítéshez egy tojást felütünk. A cukkini végét levágjuk a reszelő durva felén legyaluljuk. Érdemes a száraz anyagokat kikeverni külön, ezért a liszthez szórjuk a sót, sütőport, kurkumát és az őrölt borsot, majd keverjük össze. A lereszelt cukkinit több adagban facsarjuk ki és tegyük egy tálba. A snidlinget és a petrezselymet vágjuk össze és keverjük a zöldséghez a tojással együtt. Majd a fűszeres liszttel állítsuk össze a masszát.
- Egy serpenyőt hevítsünk fel kevés olajjal és a masszából szaggassunk kisebb korongokat egy fagyi adagolóval vagy evőkanállal. Csinosan eligazgatjuk a széleit és közepes lángon, oldalanként 2-3 perc alatt megsütjük őket. Majd a maradékot is ugyanígy készítsük el. Végül tálaljuk egy jó kanál tejföllel.
Még több cukkinis recept:
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Toth Józsefné
Köszönöm szépen a receptet.nagyon szeretem, sok jó hasznos tanácsokat ötleteket kaptam.
Annus
Jaj, de örülök neki 😊 Köszönöm szépen a visszajelzést.