Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Csokis joghurtos süti ◾ DIÉTÁS RECEPT

Annyira sokan kértetek diétás recepteket, hogy gyorsan elő is rántottam a kedvencemet. Én azt szeretem benne a legjobban, hogy nem kell hozzáadni semmilyen zsiradékot és egyetlen tálban ki lehet keverni. Ráadásul cukor- és gluténmentes is. Szerintem ez elég menő úgy, hogy nincs kompromisszum vagy fűrészporos íz.
Csokit csak újabban teszek rá, teljesen jó nélküle is, de annyira kevés kell a tetejére és olyan jól tud esni…, hogy na. Az a kevés kalória még belefér.

Hozzávalók 10 szelethez:
4 db tojás
1 csipet só
5 dkg 1:4 édesítő vagy 10 dkg cukor
1/2 kezeletlen citrom
1 teáskanál vaníliakivonat (elhagyható)
35 dkg görög joghurt
4 dkg vaníliás pudingpor
1 teáskanál sütőpor

A tetejére:
5 dkg cukormentes étcsokoládé

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és egy 30 x 10 cm-es vekniformát sütőpapírral bélelünk. (Lehet kisebb a sütőforma, akkor magasabb lesz a süti.) A tojásokat egyesével egy keverőtálba ütjük. Beleszórjuk a sót és habverővel addig verjük, amíg a térfogata a háromszorosára nő és kihalványodik. Ekkor beleszórjuk az édesítő felét és tovább habosítjuk 1 percig, hogy beleolvadjon majd jöhet bele a maradék édesítő is. Ha már ezzel is simára dolgoztuk és keményebb a hab, belereszeljük a citromhéjat is. Ízesítjük vaníliakivonattal és belekanalazzuk a görög joghurtot. Csak éppen addig keverjük, amíg eldolgozzuk, hogy ne keverjük ki a beledolgozott levegőt.

2. Egy szűrőbe szórjuk a vaníliás pudingport, a sütőport és beleszitáljuk. Ezzel is éppen csak addig keverjük, amíg sima és csomómentes lesz a tészta. Öntsük a sütőpapírral bélelt formába és tegyük az előmelegített sütőbe 30 percre sülni. Sütés végénél szúrjunk bele egy kést és ha nyom nélkül kijön, akkor átsült. Ha még tapad rá a tészta süssük tovább, hogy a közepe se legyen lágy. Ha elkészült borítsuk egy rácsra, emeljük le a formát és óvatosan húzzuk le a sütőpapírt róla. Így hagyjuk teljesen kihűlni kb. 20 perc alatt.

3. A csokoládét kicsire összetörjük és a mikróban 30 másodpercenként átkeverve megolvasztjuk és a sütemény tetejét díszítjük vele.

Tipp:

  • Ha a tojásfehérjét külön felvered és a végén forgatod bele lazán, akkor teljesen piskótás, laza állaga lesz a sütinek. Én ennél jobban szeretem a szaftos, harapható textúrát, de tortának mindenképpen lazítanám a kemény habbal.
  • Ha gyümölccsel szeretnéd elkészíteni, akkor mindenképpen még fagyosan szórd a tésztába sütés előtt. Kb. 7-10 dkg gyümölccsel kell számolni. Nekem ezekkel ízlett a legjobban: málna, meggy, eper, áfonya.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..