A császármorzsa az egyik legfinomabb reggeli, amivel meglephetjük a szeretteinket. Sok vita kering arról, hogy darával vagy liszttel kell-e készíteni. Én smarni ügyben a germánokkal vagyok, mert mégis csak az ő császárukról van szó. E szerint a császármorzsa egy habkönnyű, finom, tészta, ami a palacsinta és a piskóta között billeg félúton. És természetesen van daramorzsa is, ami semmivel sem rosszabb, sőt, de ennek daramorzsa a neve.
📖 Recept
Császármorzsa recept
Hozzávalók
- 4 db tojás (L-es)
- 1 csipet só
- 3 dkg cukor
- 12 dkg finomliszt (BL55)
- 2,5 dl tej
- 3 dkg teavaj
- 1 evőkanál porcukor
Elkészítés
- A tojásokat egyesével felütjük és kettéválasztjuk 1-1 tálba a fehérjét és a sárgáját. A fehérjét megsózzuk és robotgéppel kemény habbá verjük. A sárgákhoz szórunk egy kevés a cukrot, ami lehet vaníliás is. A robotgéppel ezt is addig verjük, amíg a cukor elolvad és habosabb, halványabb lesz a sárgája.
- Jöhet bele a liszt és a tej fele. Kicsit keverjük át, hogy ne csapjon ki a liszt, majd a robotgéppel keverjük simára. Több részletben csorgassuk bele a maradék tejet is. A serpenyőt hevítsük fel, egy kis darab vajjal.
- Közben a fehérjét két részletben, óvatosan forgassuk bele. Ez egy lehetetlenül folyékony tészta, amiben nehezen akar elkeveredni a hab, de kitartás, menni fog neked is. Semmit nem rontottál el. Ilyen szép egynemű és habos lesz neked is. A serpenyőbe öntjük és közepes lángon lefedve süssük, hogy teteje is megszilárduljon.
- Egy spatulával a szélén körbe simítjuk, majd sütőlapát segítségével, egy határozott mozdulattal átfordítjuk. 2-3 percig az alját is pirítjuk, majd a lapáttal vagdossuk kisebb darabokra. Meghintjük a porcukorral, hogy kivülről rá tudjon karamellizálódni a felületére. Így kívül kicsit ropogós, belül pedig puha lágy lesz minden falat. Tálaljuk porcukorral és lekvárral gazdagon.
Még több süti recept videók, ide kattintva.
Csirkemell videós receptek, ide kattintva.
Egyszerű receptek videóval, ide kattintva.
Gyors receptek videóval, ide kattintva.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Maria Barnes
My Mother's METHOD OF PREPARATION was harder, I prefer YOURS. THANK YOU.
Annus
😊🤗🥰
Nagy Jánosné
Nagyon tetszett a videó. Holnapi ebéd lesz nálunk, gulyáslevessel.
Annus
Köszönöm szépen a visszajelzést. Nagyon örülök neki, hogy megtetszett 😊🤗🥰