A parmezános citromos csirkemell recept könnyen elkészíthető és 20 perc alatta az előkészítéssel együtt is készen van. Ebben a könnyű vacsora receptben a gyors citromos vajas szósz lágyan körbeöleli a csirkét és fantasztikus ízélményt ad.
Sült citrom
Váratlan fordulatnak tűnhet megsütni a citromot, de eszméletlen finom íze lesz. Felmerülhet a kérdés, hogy mitől? Meglepő módon a citromnak magasabb a cukortartalma, mint az epernek és ez bizony karamellizálódik. Plusz a héjában lévő illóolajok finoman fűszerezik majd az ételt.
Parmezános citromos csirkemell recept
A parmezán sajttól nagyon kellemes íze és testessége lesz a mártásunknak. A vajjal, pedig nem csak sűrítjük is kicsit, de megszelidítjük az ízeket. A zsírtartalma az, amitől sokkal gazdagabb és kerekebb lesz a selymes mártásunk íze. Így lesz az eredmény egy igazán éttermi minőségű fogás.
Kapribogyós receptek
A kapribogyó egy nagyon finom, sós csemege. A tövises kapri borsóméretű virágbimbója, amit sós, ecetes lében tartósítanak, mint más savanyúságokat. A Földközi-tenger vidékein sok helyen termesztik, pl. Olaszországban vagy Máltán is sok helyen vadon nő a házfalak repedésében. Több helyen, pl. Lidlben és Aldiban is lehet vásárolni kis kiszerelésben, úgyhogy ha nyitott vagy az új ízekre mindenképpen javaslom, hogy kóstold meg. Azonban a receptben használhatsz helyette csemegeuborkát vagy más savanyúságot is.
Citromos vajas mártás
Ebben a parmezános citromos vajas csirkemell receptben igazán klassz, hogy egyszerre készül el, egy serpenyőben a hús és a mártás is és így mindkettő finomabb lesz, ahogy egymást fűszerezik. Ráadásul a mosogatásra sincsen túl sok gondunk. A citromos vajas mártás nagyon jól passzol a csirkemellhez, amit a petrezselyem és a kapribogyó még jobban kiemel. Már korábban is tettem fel nektek egy hasonló receptet, a kiterített csirkét.
A móri Ezerjó
A citromos, vajas csirkemell egy pohár móri ezerjóval ünnepet varázsol az asztalra. A móri borvidék gyöngyszeme az ezerjó bor, amit a gyümölcsös, édes fűszeres ízek jellemeznek. Több remek borászat közül is választhatunk, az én egyik kedvencem Csetvei Kriszti borászata, ahol nem csak hordós, hanem agyag amfórában érlelt ezerjó is készül minden évben. Megéri ellátogatni erre a szép borvidékre, de szerencsére országosan is elérhető a Holnap ott a bor webshopjában is.
📖 Recept
Parmezános citromos csirkemell recept
Hozzávalók
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 db citrom (kezeletlen vagy bio)
- 3 evőkanál finomliszt (BL55)
- 1 teáskanál csirkefűszer só (vagy provence-i, olasz, stb..)
- 6 szelet csirkemellfilé (50 dkg)
- só és frissen őrölt bors
- 2 dl alaplé (vagy 1/2 leveskocka+2 dl forró víz)
- 5 dkg parmezán sajt
- 2 dkg teavaj
- 3 evőkanál kapribogyó
- ½ csokor petrezselyem
Elkészítés
- A serpenyőt közepes erősségen, 1 evőkanál olajjal felforrósítjuk, majd belerakosgatunk 1 citromot vékony szeletekre vágva. Oldalanként 2-3 percig pirítjuk, amíg itt-ott aranybarna lesz. A lisztbe belekeverjük a fűszerkeveréket és egy lapos tálra szórjuk. A csirkemell szeletek mindkét oldalát fűszerezzük sóval, borssal és belehempergetjük a fűszeres lisztbe.
- A megpirult citromokat kiemeljük egy tálra és a serpenyőbe egy újabb kanál olajat csorgatunk. Belefektetjük a húsokat és kicsit körbe úsztatjuk őket, hogy az olaj bevonja őket. Erősebb fokozaton 2 percig pirítjuk, majd átforgatjuk őket és újabb 3 percig pirítjuk.
- A mártáshoz lejjebb vesszük a hőt közepesre és a serpenyőbe öntjük az alaplevet vagy 2 dl forró vízben feloldott fél leveskockát. Ráfacsarjuk fél citrom levét és ráreszeljük a parmezán sajtot is. Ízesítsük tovább a vajjal, kapribogyóval és a felaprított petrezselyemmel. Mozgassuk át az ételt, hogy a mártás elkeveredjen és 5 perc főzés után készen is vagyunk. Tálaljuk egy pohár finom borral és friss salátával.
Még több süti recept videók, ide kattintva.
Csirkemell videós receptek, ide kattintva.
Egyszerű receptek videóval, ide kattintva.
Gyors receptek videóval, ide kattintva.
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Molnár Teréz
Tényleg nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Fenséges!
Köszönöm!
Annus
Jaj, nagyon örülök neki! Köszönöm szépen ezt a csodálatos visszajelzést 😊🤗🥰