Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

A tökéletes burgonyás lángos recept

 

A burgonyás lángos házias, egyszerű étel, amihez mindenkinek sok emléke és élménye fűződik. A kefíres és a burgonyás lángos biztos, hogy vezeti a toplistát, de nekem a burgonyás mindig egy kicsit jobban ízlett. Remélem sokan kipróbáljátok ezt a szuper receptet.

A lángos tésztához:

25 dkg hámozott burgonya
2 dl a burgonya főzővízéből, vagy tej
1 teáskanál kristálycukor
1,5 dkg friss élesztő vagy 1 tasak porélesztő
1 tojás sárgája
50 dkg finomliszt
1 teáskanál só
olaj a sütéshez

Tálaláshoz:

2 gerezd fokhagyma
1/2 dl olaj
4 dl tejföl
30 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

1. A burgonyát kockázzuk fel, és bő, sós vízben főzzük puhára. A főzővizet öntsük le, és még forrón törjük át a burgonyát. Hagyjuk teljesen kihűlni.

2. A burgonyára öntjük a főzővizet, a cukrot, élesztőt és keverjük simára. Adjuk hozzá a tojás sárgáját és keverjük simára. Végül adjuk hozzá a lisztet és a sót is és dagasszunk belőle sima tésztát. Letakarva, huzatmentes helyen 2 órán át kelesztjük.

3. Közben a fokhagymákat finomra aprítjuk és az olajjal elkeverjük a tálaláshoz.

4. A megkelt tésztát 8 egyforma részre osztjuk, kis gombócokat formálunk belőlük. Egy nagy serpenyőben 1 ujjnyi olajat hevítünk. Az első tésztát finoman széthúzzuk lángos formára alakítjuk és a forró olajba engedjük. 2-3 perc sütés után átfordítjuk és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Egy papírtörlővel bélelt tálba szedjük és sütjük a következőt.

5. Végül tálaljuk a fokhagymás olajjal, tejföllel és sajttal megszórva.

Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.

Még nincsenek hozzászólások.

Te mit gondolsz?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .