Ez a boros szilvafagyi minden évben top listás nálunk, annyira szeretjük. Ráadásul, amilyen vendégjárás volt nálunk mostanában, majd minden héten kellett egy jó adag boros szilvafagyi alapanyagot itthon tartani. A bortól kellemesen krémes marad, nem fagy annyira keményre, mint a többi gyümölcsös icepop. Ha nem gyerekeknek készül, akkor a bor mennyiséget lehet duplázni, de úgy, hogy csak 1 dl-vel főzzük és a végén a botmixerelésnél adunk hozzá még 1 dl-t.
📖 Recept
Boros szilvafagyi
Hozzávalók
- 40 dkg szilva
- 1 dl rozé
- 3 dkg 4:1 édesítő (vagy 10 dkg cukor)
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt vanília
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
Elkészítés
- A szilvákat kimagozzuk és a rozéval együtt egy kis lábasban főzni kezdjük. Fűszerezzük az édesítővel, fahéjjal, vaníliával és a szegfűszeggel és felforraljuk. 5 perc forralás után félretesszük és hagyjuk kihűlni.
- Botmixerrel simára dolgozzuk, 6 fagyi formába adagoljuk, pálcikát állítunk mindegyikbe, és minimum 4 órára a hűtőbe tesszük szilárdulni.
További fagyi receptek:
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Vélemény, hozzászólás?