A Bellini fagyi egyenesen a koktél ötletéből született, ami nem véletlenül hódította meg a világot és került fel sok nemzet bárjának itallapjára. A Bellini fagyi ízében ott a barack könnyed, aromás íze és a pezsgő izgalmas párosa. Ebben a fagyiban külön jó, hogy az alkohol miatt krémesre és finomra fagy, nem kell várni, kiengedni hagyni, hogy azonnal enni tudjuk.
📖 Recept
Bellini fagyi
Hozzávalók
- 35 dkg őszibarack
- 1 evőkanál 4:1 édesítő (vagy cukor)
- ½ db lime
- 1 dl pezsgő
Elkészítés
- Az őszibarackot meghámozzuk, daraboljuk és egy kancsóba tesszük. Hozzáadjuk az édesítőt, a lime levét és botmixerrel pürésítjük.
- Belekeverjük a pezsgőt és megkóstoljuk, hogy elég pikánssá-e. Ha szükséges tegyünk még hozzá kevés cukrot vagy lime levet, hogy intenzív legyen az íze.
- Formába adagoljuk, beleszúrunk egy-egy pálcikát és legalább 4 órára a fagyasztóba tesszük.
További fagyi receptek:
Népszerű receptek az Annuskám Youtube csatornámon!
Kövessétek a Facebook oldalamat is, ahol sok recept ötletet osztok meg!
Kövessétek az Instagram oldalamat is, ahol sok képet osztok meg a minden napjainkról.
Vélemény, hozzászólás?