fbpx

Hozzávalók:
50 dkg liszt;
25 dkg margarin;
10 dkg porcukor;
1 dl tej;
2 db kockacukor;
1 dkg élesztő;
1 mokkáskanál sütőpor;
1 tasak vaníliás cukor;
tejföl;

A töltelékhez:
30 dkg darált mák;
15 dkg kristálycukor;
2 dl tej;
1 db citrom;
2 evőkanál méz;
10 dkg mazsola;
1 dl rum;
kevés fahéj;

2 db tojás;
10 dkg baracklekvár;

A darált mákot összekeverjük a kristálycukorral, majd felöntjük tejjel, hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, a mézet, ízlés szerint őrölt fahéjat, és egy citrom reszelt héját. Az egészet addig forraljuk, míg a levének nagy része elpárolog. Ezután a masszát hagyjuk kihűlni, majd elkeverjük benne a 2 tojásfehérjéből vert kemény habot.
Az élesztőt a kockacukorral langyos tejben felfuttatjuk. Összekeverjük a liszttel, a margarinnal, a vaníliás cukorral, a porcukorral, a sütőporral és a tojások sárgájával. A tejfölből annyit keverünk a tésztához, hogy az megfelelő állagú, gyúrható legyen. Alaposan összedolgozzuk, majd az elkészült tésztát pár perc pihentetés után három részre osztjuk, és a darabokat egyenként kinyújtjuk.
A tésztalapokat a máktöltelékkel és a lekvárral rétegezzük, végül az utolsó tésztalap tetejét megkenjük tojással. Az összeállított süteményt megszurkáljuk, és 170°C fokos sütőben aranybarnára sütjük.
Felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .