fbpx

Említettem, hogy nálunk a rumosdiós fagyim a sztár. Nagyon ízlik mindenkinek. Ám a másik nagy kedvenc az ananász sorbet, amit nem igazán akartam ide írni, mert elég barbár a készítése. Nincs benne semmi szép és jó, de az eredmény nagyon-nagyon finom. Ez a recept úgy keletkezett, hogy kedvessel bejártunk 4 üzletet, plusz a vásárcsarnokot friss ananászért. Sehol nem volt érett. Csak penészes vagy zöld. Így az 5. üzletben megálltam hazafele és vettem alacsony cukortartalmú konzervet, mert nagyon kívántam. Ez a recept ültette a fülembe a bogarat. Illetve ez volt még annyira egyszerű, hogy beleszerettem és akartam ilyet nagyon.

2 konzerv ananász (taipaiban bízom a leginkább)
2 lime (vagy egy citrom)
víz
1 dl gyümölcs cukor
2 ek rum (én hol beleteszem, hol elhagyom)

1 dl vizet és a cukrot összeforralom a mikróban, majd lehűtöm (mosogatóba, vízbe állítom). A két konzervről leöntök 1-1 dl lét és a merülő mixerrel pürésítem. Majd beöntöm egy mérőkancsóba a pépet, a cukorszirupot és vízzel 1 literre kiegészítem. Belefacsarom a két lime levét (sajnos citrommal nem annyira finom, mert nem emeli ki annyira az ízét) és mehet a fagyasztóba.

1 óra elteltével átöntöm a fagyigépbe és kész is a sorbet. Egyszerűen varázslatos az íze. Friss ananászból biztosan sokkal finomabb, de egyszerűen sehol nem kapok.

Hozzászólás írása

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .